• 2

Na Braču je otvoren raj za one koji kampuju: Ima bazen, masaže, bar na plaži, tuš za kućne ljubimce

Kamp ima 14 modernih mobilnih kućica i 32 prostrane parcele za kampere i šatore

  • 2
Brac Hrvatska, ostrvo, Jadran, Croatia Foto: Pixabay

U uvali Babin Laz, samo dva kilometra od mesta Supetar na ostrvu Brač (Hrvatska), polovinom juna ​počeo je sa radom Boutique Camping Bunja.

Tako će od ove sezone Supetar imati mali "boutique" kamp s četiri zvezdice, piše Jutarnji list. Zanimljivo je da su investitori, a radi se o investiciji vrednoj dva miliona evra, tri žene preduzetnice: Maja Šesnić, Tomislava Špirelja i Lana Iviček.

Kod gradnje kampa veliku ulogu odigrala je majka jedne od njih, koja je vodila sve građevinske radove, a podršku su im pružili i ostali članovi porodice.

Odmor po meri

Lana i Tomislava su završile ekonomiju, a Maja arheologiju i istoriju umetnosti. Iako ima čak šestoro dece, Maja radi punom parom kada je reč o razvoju kampa. Tomislava ima dvoje dece, a Lana jedno.

Kamp ima 14 modernih mobilnih kućica i 32 prostrane parcele za kampere i šatore, od kojih najveće, one luksuzne, zauzimaju površinu od 80 do 130 m2, dok su "comfort" parcele - površine od 60 do 80 metara kvadratnih.

Sve parcele imaju struju, vodu i odvod sive vode. Ovo je jedini kamp na Braču koji ima biološki prečišćivač vode.

 
 
 
View this post on Instagram
Boutique camping Bunja smješten je na sjevernoj strani otoka Brača, nasuprot grada Splita. Kamp se nalazi u staroj borovoj šumi, stopljen s okolinom, na samoj obali mora. Gosti kampa su u dodiru s mediteranskom klimom i autohtonim detaljima. Kamp nudi privatnost i dašak luksuza s prekrasnim pogledom na more za obitelji, romantične parove i hedoniste. 😍 ~ Mobilne kućice mogu primiti do šest osoba, potpuno su opremljene i dolaze s velikim terasama s kojih se pruža prekrasan pogled na more. Mobilne kućice su dimenzija 8x4m, odnosno 32 m2 i mogu ugostiti do 4+2 odraslih osoba. Svaka mobilna kućica ima svoju natkrivenu terasu od 24 m2 sa stolom i stolicama za 6 osoba te 2 ležaljke. 😎 ~ Boutique Camping Bunja is located in an old pine forest on the northern side of the Island of Brač, facing the mainland and the town of Split. It is masterfully blended into the environment and offers privacy and a dash of luxury, complemented with a beautiful view of the sea for families, romantic couples, and hedonists. 😍 ~ Our fully equipped mobile homes offer the spectacular view of the sea and sleep up to six persons. The mobile homes measure 8 x 4 m, ie 32 m2, and they admit up to 4 + 2 adults. Each mobile home has 24 m2 deck and roofed porch. 😎 ~ #camping#boutiquecampingbunja#enjoytheviewfromcroatia#islandlife#croatiafullofmagic#crostagram#time4croatia#vitaminsea#summer#ljeto#ljetoincroatia#jadran#holidayhomes#supetar#croatia#CroatiaFullOfLife#croatiatourist#beautifulcroatia#unlimitedcroatia#croatia_photography#visitbrac#bestofbrac#centraldalmatia#campingcroatia#croatiafulloflife#kroatien#mobilehome#accommodation#croatia_lovers#campsites 🤩💛A post shared by Boutique Camping Bunja (@campingbunja) on

Osim "beach" bara, masaže na plaži i slatkovodnog bazena, u ponudi su i dečje igralište, rentiranje bicikla, kajaka… Sačuvani su borovi stari nekoliko vekova, zatim masline i mediteransko zelenilo, a gotovo svi pregradni zidovi su od prirodnog kamena.

Bazen ima ugrejanu vodu, kako bi posao mogao da se odvija maltene cele godine. Trebalo je da prođe punih 5 godina, kako bi ove kreativne Hrvatice realizovale svoju ideju. Treba napomenuti i da mobilne kućice imaju podno grejanje. Kako kažu, dosta energije dobijaju iz obnovljivih izvora.

Njihova ambicija je da kamp bude funkcionalan preko cele godine, a ne samo u sezoni. Što se tiče realizacije projekta, lokalne vlasti su im, kako kažu, bile naklonjene. Svi izvođači radova su s Brača.

Inače, one i same obožavaju da kampuju, i jednom kada su se upustile u tu avanturu, više nikada nisu bukirale hotel ili apartman. Kamp je trebalo da bude otvoren prošle godine, ali su nailazile na pravne prepreke i nesporazum s bankom, te su na kraju odustale od kredita i same pribavile sredstva.

- Propustile smo prošlu sezonu koja je bila izuzetna. Ova je, s druge strane, veoma stresna - naglašava Tomislava Špirelja, i navodi da se ne bi upuštala u sve ovo, da je znala da će prva godina proći neslavno. Ipak, sigurnost joj uliva suprugov posao, koji se uspešno odvija uprkos krizi.

Kakve su cene?

Dodaje da sada pokušavaju da raznim akcijama dođu do domaćih gostiju.

- Provoditi odmor u kampu je stil življenja. Gostima odavno nije motiv jeftiniji smeštaj. U našem kampu postoji čak i tuš za kućne ljubimce. Vlasnici kućnih ljubimaca su veoma zahtevni, ali ako im ljubimac ima sve potrebno na letovanju, onda su prezadovoljni - napominje Špirelja.

Iako je finansijski stručnjak, kaže da još uvek nema nikakvu predstavu o tome kako bi se ova godina mogla završiti. Za sada su se fokusirale na buking i kanale promocije i prodaje.

- Radili smo istraživanje drugih kampova s četiri zvezdice i na osnovu toga smo odredili cene. Ostavili smo te cene i za ovu godinu i ne mislimo da ih spuštamo. Međutim, sada češće imamo akcijske ponude - kaže Lana Iviček.

Cena zakupa mobilne kućice ide od 65 do 190 evra. U njima je trenutno oko 60 odsto lokalnog stanovništva.

Video: Snimljen kit na Jadranskom moru

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imenjak

    22. jul 2020 | 16:09

    Hrvatsko more i usluga su de lux

  • zoran petković

    22. jul 2020 | 16:04

    Bravo prelepo samo ako ste pametni vratite Srpske turiste nikada se nećete pokajati samo vaše glupe ekstremiste pošaljite u Zagreb i Tomsona kod Plenkovića itd i onda će biti lepa Hrvatska kao što je bila

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>