• 0

I Najki deli otkaze, najavio i promenu čelnika kompanije

Akcije potonule jedan odsto

  • 0
Nike, kompanija, logo

Foto: Tanjug/AP

Američki proizvođač sportske opreme, Najki, najavio je danas brojne promene u rukovodnom timu i smanjenje radne snage, s namerom da fokus stavi na digitalno poslovanje i direktniju prodaju kupcima, pošto pandemija korona virusa menja kupovne navike potrošača.

Kompanija je saopštila da će planirane promene dovesti do gubitka radnih mesta u celoj kompaniji, što će rezultirati jednokratnim troškovima pre oporezivanja, po osnovu optremnina za otpuštene radnike, od približno 200 do 250 miliona dolara, izveštava CNBC.

Najki je na dan 31. maja 2019. godine imao oko 76.700 zaposlenih širom sveta, prema podacima iz godišnjeg izveštaja kompanije.

Portparolka Najkija je odbila da kaže za CNBC koliko će tačno radnih mesta biti ugašeno, insistirajući na tome da ovaj potez nije usmeren na smanjenje troškova već na ulaganje sredstava u jače poslovne sektore kompanije.

Iako je izvestio o neočekivanom neto gubitku u četvrtom tromesečju svoje fiskalne godine i padu prodaje od 38 posto u odnosu na isti period godinu ranije, onlajn prodaja Najkija je u navedenom kvartalu skočila za 75 procenata, što predstavlja oko 30 odsto ukupnih prihoda.

Akcija Najkija je na jutarnjem trgovanju na Volstritu skliznula za manje od 1 posto, a od početka godine je zabeležila pad vrednosti od 3 procenta. Tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 153 milijarde dolara.

Video: Mesečeve patike glavni hit na aukciji, cena - prava sitnica

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke