• 3

Veće zarade, bonusi i stimulacije za radnike valjevskog Gorenja

Uvećane zarade radnici Gorenja primiće već za jul mesec, dok su prvi bonusi isplaćeni 15. jula za ostvarene rezultate tokom juna

  • 3
gorenje

Foto: Gorenje

Sporazum koji su potpisali predstavnici Samostalnog sindikata metalaca Srbije (S SMS), Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) i menadžment Gorenja predviđa povećanje zarada u valjevskoj fabrici, donošenje nove sistematizacije i uvođenje bonusa na osnovu postignutih ušteda, saopšteno je iz te kompanije.

Direktor fabrike Gorenje u Valjevu Dejan Milutinović kaže da ohrabruje povećanje tražnje za rashladnim uređajima koje proizvode za celu Evropu.

- Naročito je značajna potražnja iz zemalja EU i Rusije za najnovijom generacijom frižidera, koju smo počeli da proizvodimo u martu. Sada nam je više nego ikada u fokusu efikasnost poslovanja, koju nastojimo da unapredimo primenom nove tehnologije i metoda u radu kojima doprinosimo većoj produktivnosti i kapacitetu proizvodnje te tako i većoj prodaji, ali i smanjivanju troškova. To je jedini način da se osigura dugoročna održivost poslovanja tokom očekivane globalne recesije, što je u interesu i kompanije i naših zaposlenih - istakao je Milutinović.

On navodi i da je za dobar rad fabrike osim posvećenih zaposlenih važan i konstruktivan dijalog sa predstavnicima reprezentativnih sindikata.

Zahvaljujući većoj produktivnosti i unapređenju procesa proizvodnje, biće izvodljivo i ostvarenje ušteda u troškovima proizvodnje po standardnoj jedinici proizvoda u odnosu na isti period prošle godine, za šta će svim zaposlenima biti isplaćivani dodatni mesečni bonusi, navodi.

Zaposlenima će takođe biti isplaćivana stimulacija za rad tokom meseci u kojima se beleže povišene temperature u pogonima, julu i avgustu.

Predsednik sindikata S SMS, Slobodan Stanojlović izjavio je da uvećanje zarada za sve zaposlene, ali i mogućnost ostvarenja dodatnih bonusa došlo kao rezultat konstruktivnog socijalnog dijaloga, ali pre svega zahvaljujući novoj sistematizaciji u fabrici.

- Preduzimljvost rukovodstva kompanije za vreme krize koja je zadesila ceo svet, zaista je za pohvalu, a mi se nadamo da će se ovako uspešna saradnja održati i u narednom periodu - dodao je Stanojlović.

Predsednik sindikata ASNS Nenad Ðurđević takođe je istakao da su se pregovori sa mendažmentom kompanije relizovani na obostrano zadovoljstvo i izrazio želju za nastavkom produktivne međusobne saradnje i u budućnosti.

Uvećane zarade radnici Gorenja primiće već za jul mesec, dok su prvi bonusi isplaćeni 15. jula za ostvarene rezultate tokom juna.

Kompanija Gorenje, koja je od 2018. godine u vlasništvu Hisense Group, ove godine obeležava 70 godina poslovanja, a svoju prvu fabriku u Srbiji otvorila je u Valjevu pre 14 godina i danas zapošljava više od 1.600 radnika.

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    23. jul 2020 | 19:47

    После 2. рата из Србије су у аграрну Словенију и Хрватску пренете десетине производних погона - данас бисмо рекли малих фабрика. ТитА изједначио народе и народности - и ето, сада Словенија отвара по Србији а неки се тиме овде и хвале...

  • KONRAD

    24. jul 2020 | 01:22

    Zasto se ne hvale da im radnici rade po 10 sati u uslovima katastrofalnim,vrucina i bez ventilacije,na pauzi nemas gde da sednes,od zastite maska samo i neke prskalice,toaleti u katastrofalnom stanju,44 pozitivna ,200 u izolaciji i radi se i dalje,ljudi rade trecu smenu 7 noci za redom,u nedelju noc se pocinje a izlazis iz trece u nedelju ujutro,nisu Kinezi krivi za to sve vec nasa i Slovenacka govna

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>