• 0

Zdravlje na prvom mestu: Ulagači ovde vide dobit, sektor skočio 1000%

Malezija je zemlja koja prednjači u proizvodnji rukavica za ceo svet

  • 0
Tastatura, rukavice, koronavirus Foto: Profimedia

U jugoistočnoj Aziji, proizvođači rukavica od lateksa privlače više investitora nego električni automobili TeslaUlagači tu vide profit, jer je već mesecima svima na prvom mestu zdravlje, a ne "zelena vozila".

"Top Glove" je ove godine porastao za 428%, a "Supermax Corp." za više od 1,200 odsto, u poređenju sa Teslinim skokom od 259 procenata, na tamošnjem tržištu.

Ove firme su čist dokaz kako je korona kriza nekima i te kako išla na ruku, a sudeći po situaciji koja traje mesecima - vrlo je verovatno da će ljudi i u budućnosti nastaviti da češće kupuju zaštitnu opremu.

Malezija je zemlja koja prednjači u proizvodnji rukavica za ceo svet, a isporučuje oko 60 odsto globalne potrošnje. Primera radi, Tai Kim Kim, ispred kompanije "Supermax Corp.", postao je milijarder zahvaljujući pandemiji.

Kombinovana tržišna vrednost tri vodeća malezijska proizvođača rukavica ove godine je porasla za oko 26 milijardi dolara. Više od 1 dolara na svakih 10 USD uloženih u nacionalno tržište akcija trenutno je ulog na rukavice - jugoistočna Azija igra na kartu "globalne higijene".

Stručnjaci kažu da se dobit tek očekuje i da je nagla promena potražnje za rukavicama strukturalna. Neki od proizvođača rukavica planiraju izdavanje akcija sa bonusima.

Šanse za efikasniju alokaciju resursa se povećavaju, jer su kompanije postale dovoljno velike da bi mogle uključiti akcije u ključne indekse, a u tome ih prate međunarodni investitori.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>