• 1

Jedno selo sa 600 stanovnika ima specijalnu ponudu za turiste. Boravak je besplatan, a ovo su uslovi

Filinjano se nalazi u regionu Molize, koji je 2 sata udaljen od Rima

  • 1
Italija, more foto: pixabay.com

Italija je jedna od zemalja koja je najgore prošla kada je reč o virusu korona, kako u zdravstvenom, tako i u ekonomskom smislu. Budući da joj je turizam jača strana, posledice su enormne.

Svake godine, ovu prelepu zemlju, njene gradove, ali i mala sela, posete milioni turista, a dobro je poznato i da je Italija Amerikancima "tiha patnja". Ipak, Covid-19 je, nažalost, uspeo da promeni svačije planove: i ugostitelja, hotelijera, i svetskih putnika.

Razne zemlje planete, koje decenijama "žive" od turista, sada se dovijaju i traže načine da privuku sve one koji se ne boje da putuju usred pandemije: tako recimo italijansko mesto Filinjano, smešteno u regionu Molize, nudi pedeset besplatnih jednonedeljnih boravaka za posetioce.

Ova ideja je deo inicijative za oživljavanje turizma, a pokrenula ju je opština Filinjano, koja ima svega 600 žitelja, u dogovoru sa hotelom "Le Ginestre", koji je gostima omogućio besplatne sedmodnevne boravake u periodu od 17. jula do 25. septembra ove godine.

Svi koji su zainteresovani za boravak u ovom mestu ne smeju da imaju prebivalište u regionu Molize, niti rodbinu u okolini, jer je plan, između ostalog, da se ovo ušuškano mestašce i njegove znamenitosti približe ljudima koji nisu iz njega.

Inače, ako se pitate gde se nalazi ovaj region, odgovor je samo 2 sata od Rima. Dobro je i to što je Molize, uprkos buktanju korone u Italiji, uspeo da broj zaraženih Covidom-19 zadrži na relativno niskom nivou.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>