• 6
 ≫ 

Radio je kao taksista da zaradi za fakultet, a sada je drugi najbogatiji čovek Južne Koreje

 ≫ 

Jung-Đinovo bogatstvo je posebno naraslo tokom ove epidemije, budući da se kompanija "Celltrion", čiji je osnivač, bavi proizvodnjom lekova

  • 6
 

 

Seo Jung Jin

Foto: Facebook/Seo Jung Jin

Seo Jung-Đin je drugi najbogatiji čovek Južne Koreje, osnivač kompanije za proizvodnju lekova "Celltrion". Ispred njega je samo Li Kun-Hi, prvi čovek Samsunga.

Ono što je zanimljivo, jeste da je u prošlosti radio kao taksista kako bi mogao da upiše fakultet od zarađenog novca, a takođe se zaduživao kod zelenaša kako bi obezbedio sredstva za pokretanje biznisa.

Jung-Đinovo bogatstvo je posebno naraslo tokom ove epidemije - na 10 milijardi dolara - a skočile su i akcije kompanije "Celltrion", jer radi na razvijanju leka protiv Covida-19.

Njegov uspon je izuzetan i predstavlja promenu poslovne elite u zemlji. Dok porodični konglomerati dodiruju gotovo svaki aspekt života u Južnoj Koreji, pojavilo se nekoliko "novih imena" koja osnivaju korporacije u netradicionalnim sektorima.

Stručnjaci kažu da granice među industrijama postaju nejasne, i da sada najviše gube oni učaureni u tradicionalnim preduzećima. Pandemija je donela nove trendove, a neki se teško nose s promenama.

Jung-Đin (62) je rođen u porodici koja je prodavala brikete od uglja, pa je morao naporno da radi kako bi se domogao Univerziteta Konkuk u Seulu. Nakon studija industrijskog inženjerstva, radio je u kompaniji "Daewoo Motors", dok nisu propali nakon Azijske finansijske krize.

Vremenom je osnovao svoju firmu i zainteresovao se za pravljenje lekova koji su slični onim već odobrenim. Naišao je na finansijske probleme 2004. godine, nakon neuspeha u nekim kliničkim ispitivanjima vakcine, ali je zato 2020. "Celltrion" porastao za 75 odsto.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>