• 0
 ≫ 

Bitkoin premašio 10.000 dolara: Pronalazak vakcine bi mogao da mu uveća vrednost

 ≫ 

Nakon višenedeljnog trgovanja u malim rasponima, ova kriptovaluta prvi put od početka juna vredi više od 10 hiljada USD, tačnije 10.200 $

  • 0
Bitkoin, Monaliza Da li će bitkoin zaista uništiti sve pred sobom? / Foto: Pixabay, Wikipedia/Dcoetzee

Pandemija virusa korona nije povoljno uticala na bitkoin, pa je ovoj kriptovaluti zadala nokaut kada je cena u pitanju još na početku, a ta cena se po treći put "prepolovila" 11. maja.

Ukratko, to je značilo manje nagrada za one koji kopaju ove alternativne valute, piše Rojters. Duplo umanjenje vrednosti je uticalo i na snabdevanje, a u srazmeri sa tim - raslo je vreme potrebno za pronalaženje bitkoina.

Međutim, ova intrigantna valuta je počela da raste prošle nedelje, nakon što je EU odobrila Fond za oporavak od pandemije Covid-19, a osim kriptovaluta, porasli su i neki glavni evropski kapitalni indeksi, kao što su DAX i S&P indeks.

Bitkoin je juče, 26. jula, dostigao svoj maksimum od 10.200 dolara, a na tržištu postoji nada da će na njegovu vrednost pozitivno uticati i pronalazak vakcine protiv virusa korona.

Video: Ovo je 6 najboljih poslova za vas ako ste lenji, a inteligentni

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>