• 0

Sveže, brzo i besplatno: Gigant pruža novu uslugu, koju milioni kupaca željno iščekuju

Onlajn kupovina namirnica je planula tokom pandemije

  • 0
Amazon, paket, pošiljka, žena Foto: Shutterstock

Amazon proširuje svoju onlajn ponudu namirnica, s ciljem da opsluži milione kupaca širom Velike Britanije do kraja 2020. godine.

Naime, s obzirom na karantinske mere koje su tamo vladale nedeljama, onlajn prodaja hrane je skočila duplo tokom pandemije, a zaliha nekih proizvoda je sve manje.

Imperija Džefa Bezosa na tamošnjem tržištu posluje veoma dobro, čak predstavlja pretnju za lokalne rivale, kao što je "Ocado". Analitičari kažu da je Amazon veoma značajan u kontekstu britanske maloprodaje, a kako smo nedavno pisali - ovaj gigant planira i proširenje radne snage u Irskoj.

"Amazon Fresh" nudi bogat asortiman namirnica stanovnicima Londona i onima iz okoline glavnog grada Engleske. Ako žele ovu uslugu, kupci se moraju pretplatiti na Amazon Prime, a trenutno moraju da plate i dodatnu mesečnu nadoknadu ili troškove isporuke po jednoj narudžbini.

Isporuka će kasnije biti besplatna.

Ponuda uključuje oko 10.000 proizvoda, uključujući svežu, ohlađenu i smrznutu hranu. Amazon kaže da će, do kraja godine, uvesti ovu bržu i neograničenu uslugu robe u više gradova. Inače, dostava namirnica je jedan od najbrže rastućih segmenata kada govorimo o ovom američkom divu.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>