• 0

Industrija u Italiji se buni: Vlada mora dozvoliti otpuštanja radnika

Neophodno je i ubrzati reforme, upozoravaju italijanski privrednici

  • 0
Mondragone, Italija korona virus

Foto: Tanjug/AP

 Vlada mora dozvoliti otpuštanja radnika, izjavio je predsednik moćne federacije velike industrije "Konfindustrija", Karlo Bonomi.

Italijanska vlada je kao jednu od mera za oporavak zemlje nakon pandemije Covida19 i ekonomske krize uvela zabranu otpuštanja radnika, koja je još na snazi.

Međutim, predsednik industrijalaca Bonomi veruje da će ta mera, što duže bude na snazi, prouzrokovati za privredu i preduzeća više štete.

Bonomi je u intervuju za dnevni list "Koriere Dela Sera" kritikovao vladu jer, po njegovom uverenju, kasni u sprovođenju neophodnih reformi, pre svega u oblasti rada, poreza i birokratskog aparata i direktno pozvao premijera Ðuzepea Kontea da "promeni korak", odnosno da ubrza reforme.

- Potrebno je brzo reagovati, nemamo vremena za dugoročne studije - rekao je Bonomi.

On kaže da vlada još previše okleva, da Italija još nije ni ušla u "Fazu 2", odnosno fazu oporavka nakon pandemije, te da je neophodno ubrzati reforme koje će omogućiti da se 209 milijardi pomoći koje je Italija dobila od Evropske unije, što bolje ulože i potroše.

Video: Korona virus ih je praktično osakatio, a sada nude besplatan smeštaj za turiste

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>