• 0

NIS nastavlja da ulaže u modernizaciju maloprodajne mreže

Savremena digitalna GAZPROM benzinska stanica na auto-putu Novi Sad-Beograd

  • 0
NIS Foto: Promo/Nis

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev, obišli su danas novootvorenu GAZPROM benzinsku stanicu „Novi Sad 16“ na auto-putu Novi Sad-Beograd.

NIS Foto: Promo/Nis

Reč je o najmodernijem maloprodajnom objektu u mreži kompanije NIS, izgrađenom u skladu sa najsavremenijim tehnološkim, bezbednosnim i ekološkim standardima. Nova benzinska stanica, u čiju je izgradnju i opremanje uloženo više od 3 miliona evra, poseduje vrhunsku digitalnu tehnologiju, pet „ostrva“ sa multifunkcionalnim automatima za točenje goriva, kao i punjač za električne automobile. Na njemu će biti angažovano ukupno 24 zaposlenih.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS, kazao je:

- Otvorili smo najsavremeniju stanicu u zemlji i pružili našim potrošačima dodatni kvalitet. Ovo je za nas izuzetno važna investicija od preko 3 miliona evra. Potvrdili smo koliko su nam važni razvoj maloprodajne mreže i ulaganje u lokalne zajednice. Takođe, pokazali smo da imamo uspešnu strategiju i u veoma izazovnim vremenima, naravno, uz podršku resornog ministra i gradonačelnika Novog Sada, na čemu im zahvaljujem.

NIS Foto: Promo/Nis

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, izrazio je zadovoljstvo što se investicije nastavljaju uprkos specifičnim okolnostima usled epidemije.

- Investirati gotovo 400 miliona dinara u ovom trenutku je nešto što je za pohvalu i svakako uliva nadu da ćemo prevazići izazove sa kojima se suočavamo, pre svega borbu sa Kovid 19, ali i ulagati u nova radna mesta, u biznis. Grad Novi Sad i NIS su neraskidivo vezani i imamo tradicionalnu dobru saradnju. NIS je jedna od najvećih kompanija na teritoriji Republike Srbije, plaća ogromne doprinose u naš budžet, ima odličnu komunikaciju sa lokalnim zajednicama kroz program „Zajednici zajedno“ i verujem da ćemo tako nastaviti. Ovo je 11. benzinska stanica koja je rekonstruisana od strane NIS-a na teritoriji Novog Sada u šta je uloženo 9 miliona evra. To je stvarno za pohvalu i verujem da ćemo tako nastaviti - rekao je Vučević.

NIS Foto: Promo/Nis

Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike, kazao je:

- Ovo je zaista jedan lep dan za Naftnu industriju Srbije, dan u kome puštamo jednu od najmodernijih benzinskih stanica u Srbiji, objekat na koji smo svi zajedno ponosni i koji će od danas pružati najviši nivo usluga svim svojim korisnicima. Želim da iskažem podršku činjenici da je NIS u ovim kompleksnim okolnostima nastavio sa svojom investicionom politikom. Mi se snažno borimo da očuvamo našu ekonomiju i zadržimo našu industrijsku proizvodnju i upravo iz tog razloga ovakve investicije su izuzetno značajne i predstavljaju jedan od ključnih segmenata naše ekonomske politike. U tom smislu NIS daje snažan doprinos svemu tome i ova benzinska stanica je očigledan dokaz. Međutim, ono što je za mene značajno jeste da NIS privodi kraju svoju najznačajniju investiciju, postrojenje za Duboku preradu, investiciju vrednu oko 300 miliona evra koja će do kraja modernizovati proizvodnju u Rafineriji nafte Pančevo i predstavljati jednu snažnu odskočnu dasku za buduće poslovanje NIS. Činjenica da će NIS imati čitavu paletu novih proizvoda i daleko kvalitetnije bele derivate nameće potrebu da NIS snažno nastavi sa razvojem svoje maloprodajne mreže. Mi podržavamo završetak rekonstrukcije ove benzinske stanice, ali i očekujemo da NIS u narednom periodu još snažnije razvija svoju maloprodajnu mrežu i otvori novu benzinsku stanicu na auto-putu Miloš Veliki. Posebno sam srećan i zadovoljan što danas na ovoj benzinskoj stanici donosimo jedan nov kvalitet, a reč je o jednom od najsavremenijih elektropunjača koji možemo od danas da koristimo na ovoj benzinskoj stanici. To pokazuje da NIS prepoznaje i druge prioritete Vlade Srbije koji su vezani za najviši nivo ekološkog standarda.

NIS Foto: Promo/Nis

U okviru posete benzinskoj stanici generalni direktor NIS-a, Kiril Tjurdenjev, sipao je gorivo u vozilo Hitne pomoći Novog Sada kao donaciju NIS-a, dok je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić priključio električni automobil na punjač.

Novi vizuelni identitet i najmoderniji dizajn ove benzinske stanice, koja je izgrađena na mestu nekadašnjeg objekta brenda NIS Petrol, upotpunjuje ponuda najkvalitetnijih naftnih derivata domaće proizvodnje i bogat izbor dopunskog asortimana. Takođe, potrošačima je na raspolaganju i dopunski sadržaj, poput otvorene bašte, Drive Cafe restorana sa bogatom gastronomskom ponudom. To je četvrti maloprodajni objekat brenda GAZPROM u našoj zemlji koji potrošačima nudi jedinstveno iskustvo kroz spoj savremenih tehnologija i vrhunskih proizvoda i usluga. Prethodna tri, „Krnješevci“, „Velika Plana – desno“ i „Stari Banovci“, NIS je pustio u rad tokom 2019. godine.

NIS Foto: Promo/Nis

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>