• 0

Korona ispalila poslednji metak: Poznati proizvođač oružja bankrotirao, drugi put u dve godine

Remington Arms je prvi put podneo zahtev za stečaj 2018. godine

  • 0
oruzje Foto: Pixabay.com

Američka kompanija Remington Arms podnela je po drugi put u poslednje dve godine zahtev za zaštitu od bankrota, jer se našla u finansijskim problemima delom i zato što su neki trgovci uveli ograničenja na prodaju oružja zbog pucnjave u školama.

Čuveni proizvođač puške "remingtonke" podneo je zahtev za primenu Poglavlja 11 o zaštitu od bankrota američkom stečajnom sudu za Severni okrug Alabame.

Kompanija je u zahtevu navela imovinu kojom raspolaže kao i obaveze, a iznosi kod te dve stavke se kreću u rasponu od 100 miliona do 500 miliona dolara.

Remington Arms je prvi put podneo zahtev za stečaj 2018. godine, nakon što je prodaja dramatično pala usled čega se kompanija suočila s teškoćama u izmirenju obaveza prema zajmodavacima.

Iste godine, firma je izašla iz stečaja tako što su joj poverioci postali vlasnici.

Američki maloprodavci su uveli ograničenja na prodaju oružja nakon pucnjave u osnovnoj školi "Sendi Huk" u Konektikatu 2012. godine, u kojoj je ubijeno 20 dece i šest odraslih, posle čega je politika prodaje oružja postala centralna tema javnih polemika.

U pucnjavi u toj školi je korišćena puška Bušmaster. Remington nastoji da obori tužbe porodica žrtava vezane za reklamiranje oružja ove kompanije.

Ročište je zakazano za sledeću godinu.

Video: Pucnjava u Čikagu: Iz auta u pokretu teško ranjeno najmanje 15 ljudi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>