• 0

Slučajnost ili ne? Bivša žena Džefa Bezosa počela da donira novac tek kada su se razveli

Mekenzi Skot je druga najbogatija žena na svetu

  • 0
Jeff, MacKenzie Bezos

Džef Bezos i Mekenzi Skot / Foto: Profimedia/Prensa Internacional via ZUMA Wire

Mekenzi Skot, bivša supruga šefa Amazona - Džefa Bezosa, kaže da je do sada u dobrotvorne svrhe dala 1,7 milijardi dolara, ali je s donacijama počela tek nakon razvoda, koji se desio prošle godine.

Novac je donirala starim američkim koledžima koje pogađaju Afroamerikanci, zatim organizacijama fokusiranim na klimatske promene i zdravstvenim grupama. Ipak, za razliku od nekih koji ćute o svojim humanim potezima, ona je o tome obavestila javnost, putem društvenih mreža.

Takođe je rekla da je za svoje novo prezime uzela svoje srednje ime, koje je dobila po dedi, odnosno više se ne preziva Bezos. Mekenzi Skot je bila novinarka pre nego što se udala za osnivača Amazona, a to je bilo godinu dana pre nego što je on pokrenuo ovu velelepnu kompaniju.

Inače, Mekenzi je bila jedan od prvih radnika Amazona, a nakon razvoda - pripalo joj je 4% vlasničkog udela u Amazonu. Ubrzo nakon rastave s Bezosom, najavila je pridruživanje kampanjama koje su pokrenuli Voren Bafet, odnosno Bil i Melinda Gejts.

Mekenzi Skot je druga najbogatija žena na svetu.

 

Njena aktuelna objava na Tviteru dolazi dan nakon što je zakazano saslušanje šefovima Amazona, Gugla i Fejsbuka pred američkim zakonodavcima, pre svega zbog sumnje da nisu koristili adekvatne bezbednosne mere na radnom mestu, tokom pandemije Covid-19.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>