• 3
 ≫ 

Mali: Vlada danas usvaja novi paket ekonomskih mera, prijava privrednika je automatska

 ≫ 

Za privrednike je korona minimalac možda i najvažnija mera aktuelnog drugog paketa

  • 3
Siniša Mali, Sedište SNS štab, predsednički izbori 2020

Siniša Mali / Foto: Nikola Tomić

Vlada Srbije će na današnjoj sednici usvojiti pravni okvir koji se odnosi na drugi paket pomoći za privredu, kako bi se ublažile posledice epidemije, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

On je naveo da će svi privrednici koji su već koristili mere, koji na njih imaju pravo, biti automatski prijavljeni, te ne moraju da se dodatno prijavljuju.

Prema njegovim rečima, na ove mere imaće pravo i privredni subjekti koji su osnovani posle 15. marta, odnosno koji su osnovani do 20. jula.

Mali je ponovio da je novim paketom mera obezbeđeno 60 odsto od minimalne zarade za zaposlene u avgustu i septembaru, a da će preduzeća dobiti i dodatnih mesec dana odlaganja plaćanja poreza i doprinosa na zarade.

- To je oko 66 milijardi dinara dodatne pomoći u avgustu i septembru. Pomoć države se ogleda u 155 evra za svakog zaposlenog - naveo je ministar i podsetio da je prethodni paket mera koristilo 1.050.000 zaposlenih, odnosno 235.000 preduzeća.

Navodi da će pojedinci, ali i preduzeća, imati moratorijum na plaćanje kredita još dva meseca.

Prvi paket mera bio je 5,1 milijardu evra i podrazumevao je tri minimalne zarade za zaposlene, 100 evra za sve punoletne građane, zatim kredite Fonda za razvoj.

Video: Vasić: Bankama rok tri dana da na internet stranicama postave ponudu za moratorijum

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>