• 1

Nemac u minusu 800 miliona evra, ali očekuje profitabilan skor na kraju godine

Gigant je srezao dividendu za 2019. godinu

  • 1
Volkswagen Tiguan R-Line

Foto: Volkswagen

Folksvagen (VW) je izvestio danas da je u prvoj polovini 2020. zabeležio operativni gibitak od 800 miliona evra, zbog velikog pada prodaje automobila, i da je srezao dividendu za 2019. godinu.

U istom periodu prošle godine, VW je poslovao sa dobitkom od 10 milijardi evra. Prodaja vozila VW grupe u izveštajnom periodu pala je za 23,2 posto, dok su isporuke potonule za 27,4 procenta na godišnjem nivou.

Na predstojećoj Godišnjoj skupštini akcionara u septembru, nemački proizvođač automobila će predložiti smanjenje dividende za 2019. godinu na 4,80 evra po običnoj akciji, u odnosu na prethodno najavljenih 6,50 evra.

Mada je upozorio da i dalje predstoje izazovi, "posebno zbog intenziviranja konkurentske utakmice, volatilnosti na robnim i deviznim tržištima i pooštrenih zahteva u vezi sa emisijama štetnih gasova", VW je ostao pri prognozi da će na nivou cele godine biti profitabilan.

Akcije Folksvagena su od početka 2020. pale za 21,5 odsto.

Video: Poljski radovi u punom jeku uprkos epidemiji i vremenu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • p

    Obićan Golf Košta 40 000 Eura i Kao neće niko da Kupi.Stavite Cijenu 15000 eura pa ce porasti Prodaja.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke