• 2
 ≫ 

Crna Gora pomaže gazde apartmana sa 3 miliona evra, ali nezaposlenost raste

 ≫ 

S obzirom na to da ova zemlja nije otvorila granicu za svoja ključna tržišta kada je reč o turističkoj poseti, ne može se nadati uspešnoj sezoni, štaviše... U kolektivnom smeštaju, u junu, bilo je 89,6 odsto manje gostiju

  • 2
Budva

Budva / Foto: Pixabay/HubertPhotographer

Vlada Crne Gore pomoći će izdavaocima privatnog smeštaja sa tri miliona evra subvencija jer su, uz turističke vodiče, najviše ugroženi lošom sezonom zbog pandemije korona virusa.

Prema pisanju Dnevnih novina, kriterijumi i model podrške biće definisani posebnim programom Vlade, a pomoć će dobiti samo registrovani izdavaoci. Dodaje se i da je registracija privatnog smeštaja nadležnost opština.

Prema Zakonu, privatnik ne može izdati više od 15 kreveta u okviru sedam soba, a odobrenje za rad, na zahtev izdaje nadležni organ lokalne uprave. U skladu sa celom situacijom je i rast nezaposlenosti u toj zemlji.

Broj zaposlenih u Crnoj Gori u junu ove godine je za 35.310 manji, u odnosu na jun 2019. To je podatak Uprave za statistiku (MONSTAT).

Prema MONSTAT-u, nezaposlenih je u junu bilo 41.890, odnosno za 6.598 više nego u istom mesecu lani. U junu 2019. nezaposlene su bile 35.292 osobe. Ove godine, u junu je bilo 178.178 zaposlenih, a u istom mesecu prošle godine - 213.488 radno angažovanih lica.

Video: Zamislite da ste na čamcu, a oko vas samo delfini

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko ex JSO

    31. jul 2020 | 08:09

    Kad su oni radili?Siptari i oni su se od uvek bavili kriminalom!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>