• 0

Ovaj grad je centar kongresnog turizma, u njemu je 2019. održano više od 1.000 skupova

Uz mnogobrojne kriterijume, Unija međunarodnih udruženja u svoju godišnju analizu ubraja kako vladine, tako i nevladine organizacije, sa bilo kojim brojem učesnika

  • 0
Singapur

Singapur / Foto: Pixabay

Prema analizi koju je nedavno objavila "Unija međunarodnih udruženja" (UIA), Singapur je zauzeo prvo mesto među globalnim kongresnim destinacijama za 2019. godinu.

UIA svake godine objavljuje izveštaj o najboljim destinacijama za kongresni turizam na svetu. Ove godine je obimnom statističkom analizom obuhvaćena ukupno 161 zemlja i 1.251 grad, pri čemu se Brisel našao na drugom mestu, Seul na trećem, Pariz na četvrtom, a Beč na 5. mestu.

Na vrhu liste nalaze se vodeći kongresni gradovi širom sveta, kao i broj održanih konferencija u poslednjih godinu dana: Singapur (1.116), Brisel (961), Seul (579), Pariz (375), Beč (306), Bankok (290), Tokio (288), London (207), Madrid (200) i Lisabon (199).

Kada je u pitanju statistika po zemljama, prvo mesto na listi zauzeo je Singapur, zatim slede Belgija i Južna Koreja.

Austrija je na desetom mestu sa ukupno 386 održanih događaja, a ukupan udeo Grada Beča u austrijskom rezultatu iznosi oko 79%.

Ovako izgleda ta lista: Singapur (1.116), Belgija (1.090), Južna Koreja (1.018), zatim SAD, Japan, Francuska, Španija, Nemačka, Velika Britanija i Austrija.

Uz mnogobrojne kriterijume, UIA u svoju godišnju analizu ubraja kako vladine, tako i nevladine organizacije, sa bilo kojim brojem učesnika, a u obzir se ne uzimaju faktori kao što je učestalost kongresa.

Objavljena studija sadrži i druge podatke, poput predviđanja budućih vodećih kongresnih zemalja u narednih pet godina i tome slično.

Video: Ovo je 6 najboljih poslova za vas ako ste lenji, a inteligentni

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>