• 2
 ≫ 

Taktika koju je Tramp odbacio, pomogla je Vijetnamu da upiše samo jedan smrtni ishod od Covida-19

 ≫ 

Sa druge strane, SAD imaju 154 hiljade umrlih od posledica virusa korona i čak 4,5 miliona zaraženih

  • 2
Korona virus Amerika SAD

Foto: Pixabay.com

Od početka godine do sad, daleko više Amerikanaca je umrlo od posledica korona virusa, nego za 20 godina u Vijetnamskom ratu. To se moglo konstatovati još krajem aprila.

Prema aktuelnim podacima, zaključno sa 31. julom 2020, Vijetnam ima 1 fatalan ishod virusa Covid-19, 546 potvrđenih slučajeva i 373 oporavljenih pacijenata. U Americi je situacija, kao što već znamo, mnogo gora.

Strategija razvijena u vezi sa pandemijom, koju je Donald Tramp ignorisao, zapravo pomaže Vijetnamu u borbi protiv korona virusa.

Čak i pre nego što je Vijetnam krajem januara potvrdio svoje prve slučajeve, premijer te zemlje je naredio zvaničnicima da preuzmu nacrt razvijen 2014, tokom globalnog projekta zdravstvene zaštite, koji je delimično finansirao USAID, u saradnji sa američkim centrima za kontrolu i prevenciju bolesti.

Vlada Vijetnama sada upozorava da bi se virus mogao proširiti i u druge regione, uključujući grad Ho Chi Minh i prestonicu Hanoi, gde zvaničnici zabranjuju velika okupljanja i naređuju da se zatvore lokali.

"Centers for Disease Control and Prevention" (CDC) iz Atlante nastavlja da sarađuje sa Vijetnamom i da ih usmerava u daljoj borbi protiv korone, što ne utiče pozitivno samo na javno zdravlje, već i na ekonomiju zemlje, koja se oporavlja drastično brže neko neke druge.

Vijetnam takođe nastavlja da sarađuje sa Svetskom zdravstvenom organizacijom na ovom pitanju, a podsećamo vas da američka privreda nikada nije bila u većem problemu, potonula je 32,9% u drugom kvartalu.

Video: I sa smanjenjem broja obolelih, ne sme se zaboraviti na mere

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • branislav

    1. avgust 2020 | 08:18

    Kakve mere - kakve gluposti...Vijetnam jos nije dosao na red za zaprasivanje iz vazduha kako se ovaj virus u stvari i prenosi...polako...

  • lily

    1. avgust 2020 | 13:45

    A sta je ustvari Vijetnam preduzeo?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>