• 33
 ≫ 

Vučić: Prihodi za jul u budžetu odlični, u drugom kvartalu smo drugi u Evropi po stopi rasta BDP-a

 ≫ 

Imali smo, neočekivano, odličnu prihodnu stranu, višu od naših najboljih projekcija. Veoma smo zadovoljni stanjem u budžetu za jul - rekao je predsednik Srbije

  • 33

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su prihodi za jul u budžetu neočekivano viši od najboljih projekcija koje je imala vlada i naglasio da je Srbija u drugom kvartalu ove godine druga u Evropi po stopi rasta BDP-a.

- Imali smo, neočekivano, odličnu prihodnu stranu, višu od naših najboljih projekcija. Veoma smo zadovoljni stanjem u budžetu za jul - kazao je on.

Rekao je da je bilo mnogo teže u aprilu i maju kada su na snazi bile najteže mere zbog korona virusa.

- Dobili smo danas za najveći deo evrospkih zemalja prve procene stope rasta. Srbija je trenutno druga u Evropi za drugi kvartal, a ispred nas je samo Litvanija. Svi ostali su daleko, daleko, daleko iza nas - podvukao je on.

Podsetio je da je Srbija u prvom kvartalu bila prva u Evropi po stopi rasta. Kazao je da se izmenjena procena za drugi kvartal ispostavila kao pesmistička sa minusom o 9,9 odsto, i ona će biti minus 6,3 do 6,4 procenata.

Plate i penzije sigurne, neće biti smanjivane

 

Predsednik Vučić istakao je da su penzije i plate u Srbiji sigurne i neće biti smanjivane, i pored korona virus krize koja je izazvala tektonske promene u svetu.

 

- Za sve građane da znaju imali smo u julu odličan PDV, akcizu, bolji porez na dobit nego što smo očekivali. Rashodi su nešto veći zbog korona virusa, ali prihodi su dobri. Na rashodima moraćemo da radimo, da ih smanjujemo - objasnio je on.

Vučić je naglasio da Srbija ima stabilan budžet, siguran fiskalni sistem, te dodao da penzioneri i radnici u javnom sektoru mogu biti mirni, jer su im penzije i plate sigurne, dok će u drugim zemljama sigurno biti smanjene.

O ulaganjima u Srbiju

 

- Megle iz Osijeka dovodi proizvodnju u Srbiju. u ovom momentu imamo razgovore s više investitora, za naš je važno da se Nemačka brzo oporavlja. Verujem i u automobilsku industriju. Očekujemo investicije i u druge fabrike, posebno Novi Sad može da očekuje fantastične investicije i sada ćemo se boriti za još više investicija.

Predsednik je rekao da će mnoge azijske zemlje prebaciti proizvodnju u Evropu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mića

    1. avgust 2020 | 10:37

    U jeeeee!Za dan dva prvi u Evropi a za masec 1 u svetu.Jedino ako nam ne pomrse statistiku Severna Koreja i Rusija ili možda prokleti da su Togo i Bocvana..

  • Beli

    1. avgust 2020 | 13:08

    Dzaba ti care sve to kad narod nema para da se prehrani. U gradu u kojem zivim dijspora skuplja novac i vraca dugove po prodavnica gde narod uzima na ceresiju da bi preziveo.

  • Cika Vladeta

    1. avgust 2020 | 11:29

    Penzije nece biti smanjene? Kako to poznato zvuci.....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>