• 0
 ≫ 

Dizajnirali su najpoznatije modele Pežoa i Seata, sad prelaze kod rivala: Reno povukao odličan potez

 ≫ 

Velika promena čelnih ljudi u auto-industriji

  • 0
Dizajneri Gilles Vidal, Alejandro Mesonero-Romanos

Foto: Profimedia, Youtube/Newspress España

Gilles Vidal, čovek koji je zaslužan za poslednjih deset godina dizajnerskog potpisa Pežoa, prelazi u redove francuskog im rivala, Renoa, gdgde će sarađivati s Alejandrom Mesonero-Romanosom, dosadašnjim glavnim Seatovim dizajnerom.

Dizajner automobila Gilles Vidal, koji je od 2010. godine na čelu Pežoovog dizajnerskog odela, ove nedelje je odstupio sa svoje pozicije. Objavljeno je kako će ga na tom mestu zameniti Matthias Hossann, dosadašnji direktor u odeljenju za konceptna vozila iste kompanije.

Vidal je zaposlen u PSA grupaciji još 1996. godine, kada je došao u Citroen, u odeljenje za spoljnji dizajn vozila. Od tada je promenio nekoliko radnih mesta da bi poslednjih deset godina bio prvi čovek dizajna u Pežou, zaslužan za veliku transformaciju dizajnerskog potpisa ove marke,  kao i  za nagrađivane automobile kao što su SUV-ovi 2008, 3008 i 5008, kao i nove verzije Pžoa 208 i 508.

Samo dva dana nakon što je objavljen Vidalov odlazak, iz Renoa je spotvrđeno kako će o on biti njihov radnik.  A  bivši glavni dizajner Seata je takođe ovih dana prešao u Renoov tim.

Video: Spaček, legendarno ružno pače koga je voleo ceo svet

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>