• 2
 ≫ 

Bus bez krova umesto gradskog prevoza: Testiraju opciju koja smanjuje rizik od zaraze

 ≫ 

Oko 70% stanovnika tog grada reklo je da se više ne oseća bezbedno u javnim autobusima

  • 2
Open-Air Bus, autobus sa otvorenim krovom, turisti

Foto: Shutterstock

Kompanija sa sedištem u Londonu nudi alternativni način masovnog prevoženja, za sve koji se plaše širenja zaraze u javnom prevozu: putnički autobus otvorenog tipa, tzv. open-air bus.

"Snap" trenutno testira novu opciju koja će voziti stanovnike Londona na posao i vraćati ih kućama, nekim od 233 gradskih autobusa bez krova. To su dvospratna vozila koja se koriste širom sveta, u turističke svrhe, za razgledanje grada.

Većina tih vozila je sada parkirana, jer posetilaca nema, a "Snap" se nada da će turističke autobuse sa otvorenim krovom uspeti da preusmeri na "pop-up" prevoz za domaće stanovnike, bezbedan u smislu širenja virusa Covid-19.

Ova usluga je još uvek u razvoju. "Snap" trenutno analizira ko je sve zainteresovan za nju, kako bi izračunao koje rute bi mogle da imaju najveću potražnju. Testiranje je u toku, a prva na "udaru" bila je ruta Victoria Line, londonska podzemna železnica koja se proteže kroz centralni London od severo-istoka do jugo-zapada.

Što se tiče cene, očekuje se da ona bude oko 4,19 dolara po vožnji, a što se tiče stanica - biće ih nekoliko, ali ipak manje nego da je reč o klasičnom gradskom autobusu. "Snap" procenjuje da bi ova cena mogla da "iznese" manjak broja putnika, jer je plan da svi zauzmu gornji sprat i drže propisanu distancu.

Ova ideja bi mogla biti vrlo dobra za London, jer neki ljudi koji su do sada radili od kuće, razmišljaju o povratku na posao, ali su zabrinuti zbog gužve u javnom prevozu. Oko 70% njih je prošle nedelje reklo da se više ne oseća prijatno u javnom prevozu, što je zaključak nedavno sprovedene ankete.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    9. avgust 2020 | 15:10

    Zanimljivo će biti ako ovo zlo potraje vožnja dok pada kiša ili sneg.

  • Nada

    10. avgust 2020 | 00:34

    Mogu koristiti kamione sa sedištima. Da ne seku krovove autobusa.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>