• 4
 ≫ 

Beograđani tamo beže za vikend: Uvek su plaćali 5.000 za dvoje, a sada je to cena za jednog

 ≫ 

Korona, odnosno domaći turizam, podstakli su jače cene smeštaja u Srbiji, pa tako sada noćenje sa doručkom i večerom u Borkovcu košta 5.000 dinara po osobi, što je pre pandemije bila cena za dvoje

  • 4
Borkovačko jezero

Borkovačko jezero / Printskrin: Youtube/AgroTV Srbija

Sva mesta u Srbiji su oživela kada je pandemija zatvorila vrata našim građanima, odnosno kada su odložili more za sledeću godinu, ili neke naredne.

Među njima je i Borkovac, izletište nadomak Rume, udaljeno 50-ak kilometara od Beograda i samo 35 km od Novog Sada. Idealno je za "beg iz grada" jer je dovoljno blizu, a opet ušuškano i izolovano, tako da možete zaista da se odmorite. Zato i jeste jedno od najpopunjenijih mesta ove sezone.

Ipak, iako je manje-više sve ostalo isto, cene nisu. Još prošle godine, dvoje su plaćali 5.000 dinara za jednu noć sa dva obroka (doručak-večera), a sada toliko košta ista usluga za jednu osobu. Iako je hotelska usluga uvek na boljem glasu od apartmanske, ovde je reč o istom hotelu.

U avgustu, jedno noćenje čak može ići od najmanje 50 evra, a kapaciteti su mahom popunjeni, posebno polovina 8. meseca. S druge strane, dobro ocenjen apartman (9,4 ocena prema Booking-u) u Borkovcu može da vas košta 150 evra za dvoje, za četiri noći, sa doručkom, bez taksi i obaveznog plaćanja unapred.

Ali, isto tako smo pronašli i vilu (ocena 9,7) u kojoj četiri noćenja za dvoje, bez hrane, koštaju 360 evra. Sa druge strane, popularno etno selo Stanišići u Bijeljini spušta cene ove godine, jer je poseta slabija.

Borkovac je poznat po Borkovačkom jezeru, koje se nalazi na 2 km od Rume, i na 60 km od Beograda. Ono je ujedno i adut onima koji izdaju smeštaj u tom izletištu, jer na neki način može da kompenzuje morski doživljaj i upotpuni letnji odmor posetilaca.

Video: Otkrivamo koje su sve muke grčkih hotelijera u letnjoj sezoni 2020.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>