• 0
 ≫ 

Rajaneru preti zabrana letova zbog nepoštovanja mera

 ≫ 

Italijanska uprava za vazduhoplovstvo je naglasila i da će, ako se utvrdi kršenje pravila, morati da primeni zakon

  • 0
Ryanair, avio, kompanija, let, Niš

Foto: Facebook/Aerodrom Niš Konstantin Veliki

Italijanska Uprava za civilno vazduhoplovstvo ENAC zapretila je irskoj avio-kompaniji Rajaner obustavom odobrenja letova u zemlji zbog nepoštovanja pravila o merama zaštite određenih za vreme epidemije korona virusa.

ENAC je saopštenju naveo da je uputio "dopis Rajaneru i istovremeno informisao irske nadležne vlasti o opetovanom kršenju epidemioloških pravila u borbi protiv Kovida-19 koja su na snazi i koje je utvrdila talijanska vlada radi zaštite zdravlja putnika".

- Ne samo da se ne poštuje obavezan razmak između putnika, već se zanemaruju i uslovi odstupanja od tog pravila - navodi ENAC.

Italijanska uprava za vazduhoplovstvo je naglasila i da će, ako se utvrdi novo kršenje tih pravila, morati da primeni odredbe zakona o vazdušnom saobraćaju i narediti obustavu svih aktivnosti Rajanera na italijanskim aerodromima, te da zatraži od agencije da obezbedi preusmeravanje svih putnika koji već imaju karte.

Video: Avion sa prvim komercijalnim letom sleteo na beogradski aerodrom

(Telegraf Biznis/Tanjug))

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>