• 0

Da li ste čuli za Sea? Gubili su novac dan za danom, a onda uvećali akcije 880%

Firma je osnovana u Singapuru, 2009. godine, a sada je glavna pretnja Tensentu i Alibabi

  • 0
Korona virus, berza, uticaj na svetsku ekonomiju

Foto: Shutterstock

"Sea Ltd." grupacija iz Singapura, usmerena na gejming, e-trgovinu i beskontaktno plaćanje, tiho je postala najuspešnija kompanija na svetu po rastu akcija.

Naime, sve tri oblasti poslovanja kojima je ova kompanija dala primat - pogodne su za rast tokom korona krize, a na Vol Stritu se upravo polemiše o tome da li će "Sea" moći dostojno da zameni Alibabu i Tensent, ili će biti poput "naduvanog balona koji naprasno pukne".

Akcije ove kompanije porasle su 880% u poslednjih 18 meseci, dakle, tome nije doprinela samo korona, ali je ona sasvim sigurno unapredila taj proces. Ovo je ujedno najveći dobitak, na svetskom nivou, kada govorimo o kompanijama sa početnom tržišnom vrednošću od najmanje milijardu dolara.

- Ne volimo previše da razmišljamo o našem uspehu ili kako smo do ovde stigli - rekao je kratko direktor kompanije, Forest Li (42).

Iako nije hteo da otkriva mnogo toga o akcijama, Li je dodao da od aprila svaki dan odlazi u kancelariju, 7 dana u nedelji. Razlog za to je potražnja za mobilnim igricama i platformom za onlajn kupovinu, nastala tokom karantina, a "Sea" takođe pokušava da dobije licencu za e-bankarstvo na nivou Singapura.

Kako kaže, cilj im je da ubrzaju svoje finansijske usluge.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>