• 1
 ≫ 

Dok američko-kineske tenzije rastu, Instagram lansira svoj TikTok

 ≫ 

Nadaju se uspehu, jer Tramp osporava postojanje kineske aplikacije u zemlji

  • 1
Android, Smartfon, aplikacija, aplikacije, Facebook, Instagram, Twitter

Foto: Pixabay.com

Instagram, aplikacija za deljenje fotografija koju poseduje kompanija Fejsbuk, pokreće svoj TikTok, ili kako pišu mediji - dobijamo klona popularne kineske platforme za video zapise.

Reč je o opciji "Reels" koja će biti dostupna u više od 50 zemalja sveta, a vest o tome dolazi nedelju dana nakon što je osnivač Fejsbuka, Mark Zakerberg, saslušan pred Kongresom zbog kršenja zakona kada je reč o kopiranju poslovanja u Americi.

Nova opcija, ugrađena u Instagram, omogućiće korisnicima da uređuju svoje video zapise u trajanju od 15 sekundi, s muzikom u pozadini, baš kao što je slučaj s TikTok-om. Inače, "Reels" je druga vodeća Instagram funkcija koja prati skoro identičnu popularnost konkurenta. "Instagram Stories" je prva.

"Facebook Lasso", zasebna aplikacija sa sličnim funkcijama koja je testirana na određenim tržištima, ugašena je prošlog meseca jer nije uspela da zadobije publiku. "Reels" će možda imati više sreće, posebno zato što Instagram više koriste mladi, kojima je ovakav vid zabave bliži.

Inače, tajming svakako nije slučajnost. "Reels" nastaje baš u momentu kada predsednik Amerike, Donald Tramp, osporava postojanje aplikacije TikTok na tamošnjem tržištu.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>