• 0
 ≫ 

Bio je šampion na tržištu fotografije, a onda je neslavno propao. Kako je Kodak danas skočio 2.441%

 ≫ 

Deonice Kodaka utrostručile su se za samo jedan dan

  • 0
Kodak, kompanija, logo

Foto: Tanjug/AP

Američka kompanija Kodak, nekada šampion na tržištu fotografije, ponovo se budi. Sada kao farmacuetski proizvođač, koji će pomagati u ratu protiv korona krize.

Deonice Eastman Kodak Co. skočile su za 2,441% ove sedmice dostizanjem tržišne vrednosti od gotovo dve milijarde dolara, nakon što je kompanija osvojila vladin zajam za pomoć u proizvodnji sastojaka koji se koriste u ključnim generičkim lekovima za borbu protiv koronavirusa.

Kodak, nekadašnji fotografski div čiji su poslovi i deonice opustošili prelaskom na kamere bez filmova, u sredu je dobio na vrednosti čak 655%, što je pokrenulo najmanje šest zaustavljanja trgovanja zbog nestabilnosti. Trgovano je sa više od 110 miliona deonica, što je 23 puta više od uobičajenog volumena.

Deonice Kodaka utrostručile su se u utorak zbog vesti o kreditu u iznosu od 765 miliona dolara kako bi kompanija deo svoje kompanije preuredila za proizvodnju sastojaka za lekove.

Zajam razvojne banke bio je prvi takve vrste prema Zakonu o odbrambenoj proizvodnji u saradnji sa Sjedinjenim Državama.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>