• 5

Obećana zemlja iz koje bi svi sada rado pobegli: SAD broje 55 miliona nezaposlenih

U nedelji koja je završena 1. avgusta, novih 1,4 miliona Amerikanaca je zatražilo novčanu pomoć od države

  • 5
Zakon o radu je više na strani kandidata za posao nego poslodavaca

Foto: Shutterstock

Očekuje se da će se broj novih zahteva za novčanu nadoknadu na osnovu nezaposlenosti u Sjedinjenim Državama neznatno poboljšati ove, u odnosu na prošlu nedelju.

Naime, prošle nedelje je bilo 1.434 miliona prijava, a u nedelji koja se završila 1. avgusta - trebalo bi da broj prijava iznosi 1,4 miliona. Sve u svemu, ukupan broj Amerikanaca koji su se prijavili za ovu pomoć, od početka krize, sada već dostiže 55 miliona.

Ovo je već 20. nedelja zaredom kako ta famozna cifra ne pada ispod milion. Dalje se očekuje da će broj onih koji primaju kontinuiranu pomoć pasti na ispod 17 miliona, a podsetimo, sredinom maja - taj broj je iznosio oko 25 miliona.

Svakako će cifra ostati više nego duplo veća od one zabeležene tokom 2009, koja se smatrala rekordnom, kada je broj takvih, kontinuiranih potraživanja iznosio 6,6 miliona.

Najnoviji izveštaj o nedeljnim zahtevima za državnu pomoć pokriva poslednju nedelju u kojoj su Amerikanci dobijali prvobitno izrečenu pomoć od 600 dolara nedeljno. Ta pomoć je istakla krajem jula, a nadalje će iznositi 200 dolara sedmično, što je na mesečnom planu - 1.600 USD manje po čoveku.

Video: Kovačević: Jedina delatnost koja je značajno slabija nego prošle godine je turizam

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>