• 0
 ≫ 

Još jedna egzotična destinacija plaća troškove obolelim putnicima, a rezervacije im skočile 30%

 ≫ 

Reč je o Kanarskim ostrvima, jedinoj španskoj pokrajini koja trenutno nudi ovu mogućnost

  • 0
Kanarska ostrva, Španija

Foto: Pixabay.com

Još jedna u nizu egzotičnih destinacija, zavisnih od turista, jesu Kanarska ostrva. Kako bi spasili sezonu, tamošnje vlasti su donele odluku da pokrivaju sve troškove turista obolelih od Covida-19.

Prema sporazumu, sklopljenim sa španskom podružnicom francuske osiguravajuće kompanije AKSA, svaki posetilac za koga se ispotavi da je zaražen koronom, imaće pravo na besplatnu medicinsku negu, repatrijaciju i karantinski smeštaj.

Ostrva na severo-zapadu Afrike su prva španska regija u kojoj će turistima, domaćim i stranim, biti osigurano pokrivanje svih troškova. Takođe, navodi se da se to odnosi i na putnike koji nisu znali da su zaraženi kada su došli na Kanarska ostrva, kao i na one koji nemaju zdravstveno osiguranje.

Na ovaj način Kanari žele da povrate ekonomiju koja izuzetno pati, jer pandemija nije sve isto pogodila. Iako je turizam, kao grana, generalno ugrožen, ljudi sada posebno strepe da idu u Italiju ili Španiju, koje su bile među najteže pogođenim regijama sveta.

Ipak, oni koji su se oprostili od letnjeg odmora, već planiraju gde da provedu zimske praznike, pa je broj rezervacija za ova ostrva, kojih je ukupno 12, porastao za 31%.

Video: Kovačević: Jedina delatnost koja je značajno slabija nego prošle godine je turizam

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>