• 1

Gigantu se žuri da vrati zaposlene na posao, oni se plaše korone. Da li im prete otkazi?

L'Oreal je do sada radio sa 25% svoje radne snage u kancelarijama, ali sada planira da na posao dolazi bar polovina

  • 1
CEO se kao izraz najviše ustalio kod nas

Foto: Pixabay

Prošlog meseca, zaposleni u njujorškoj kancelariji kompanije L'Oreal saznali su da će se vratiti na posao, nakon više meseci rada od kućeIpak, nekima se to nije dopalo.

Kozmetički gigant, čiji brendovi su i Garnier, Lancome, Urban Decay i drugi, planirao je da poveća trenutni maksimum od 25% zaposlenih u kancelariji na 50%, navodi se u julskom zvaničnom mejlu koji je šef odeljenja za ljudske resurse uputio radnicima.

Dakle, polovina bi još uvek trebalo da ostane da radi od kuće. Od onih koji moraju da se vrate u kancelariju, očekuje se da to i učine, osim ako nemaju adekvatno opravdanje za izostanak, odobreno od kompanije.

Sudeći po kategoričnom stavu L'Oreal-a o ovom pitanju, pretpostavka je da bi svako ko odbije da se vrati na posao - mogao da dobije otkaz. I ostale kancelarije ove kozmetičke kuće, locirane širom planete, imaju slične planove, koji podrazumevaju sigurnosne protokole kao što su provera temperature i nošenje maski.

CNN je razgovarao sa 18 trenutnih radnika ovog francuskog diva, i svi su izrazili zabrinutost zbog povratka na posao, jer se plaše širenja zaraze. Dodatno im teže pada činjenica što svoj posao mogu da rade od kuće, kao i do sada, pa ne vide razlog da "sede u velikom kolektivu dok je pandemija još tu".

Kažu i da su sastanci i dalje virtuelni, ali kompanija insistira da okupi svoje ljude na jednom mestu, kako bi bolje sarađivali. Radnici koje je CNN kontaktirao tražili su da ostanu anonimni, jer strahuju da bi mogli da izgube posao.

L'Oreal, inače, zapošljava više od 12.000 ljudi u 13 država SAD, a na sajtu kompanije piše da ima pet proizvodnih pogona i 15 distributivnih objekata na celoj teritoriji Sjedinjenih Država.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tea

    6. avgust 2020 | 15:16

    njima je vazna proizvodnja,ljudski zivoti manje vise svugde isto.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>