• 0

Fejsbuk kao i Gugl produžava rad od kuće do leta 2021, ali su njegovi zaposleni bolje prošli

Mnogo novih vesti se ovih dana vrti oko popularne američke kompanije: tu je nova opcija "Reels", nalik TikTok-u, zatim uvećano bogatstvo osnivača Marka Zakerberga, a sada i aktuelna odluka o radu na daljinu

  • 0
Raste broj poslova koji se mogu obavljati na daljinu

Foto:: Shutterstock

Krajem jula pisali smo o tome da određeni radnici Gugla neće morati da se vraćaju u kancelarije pre leta 2021. To se svakako odnosi na one zaposlene čije fizičko prisustvo nije obavezno.

Ova kompanija nije jedina koja je donela takvu odluku, a najnoviji tehnološki div koji je obavestio zaposlene da se vraćaju na posao tek narednog jula - jeste Fejsbuk. Međutim, za razliku od zaposlenih u Guglu, radnici Fejsbuka će dobiti po 1.000 dolara da kupe svu potrebnu opremu za rad na daljinu.

- Na osnovu uputstava zdravstvenih i vladinih organa, kao i naših internih odluka, omogućavamo zaposlenima da nastave da rade od kuće do jula 2021. godine - rekla je Nneka Norvil, portparol kompanije.

Podsetimo, iako će određeni zaposleni dobiti ovaj "bonus" i možda ubuduće raditi "fleksibilnije", takođe moraju da računaju na niže plate, jer je Zakerberg istakao da se cene stanovanja u Silicijumskoj dolini svakako drastično razlikuju od onih iz ostalih delova grada.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>