• 1

Tramp ne odustaje od želje da suspenduje porez na zarade zbog korone

U četvrtak je bio novi presek stanja u SAD, kada je reč o stepenu nezaposlenosti u zemlji, pa trenutno oko 55 miliona Amerikanaca traži pomoć države

  • 1
Donald Trump, Donald Tramp

Donald Tramp / Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik, Donald Tramp, odlučio je da suspenduje porez na zarade svim građanima SAD do kraja ove godine, a razlog za to je pandemija Covid-19 i njene posledice po ekonomiju.

On je, naime, najavio da će doneti unilateralnu odluku o tome, ukoliko ne postigne dogovor sa "drugom stranom" (demokratama) u Kongresu, saopštava Rojters.

Kako dalje navodi britanska agencija, Tramp je najavio suspenziju poreza na zarade i posle 2020. godine, ako se ovakvo zdravstveno-ekonomsko stanje u zemlji nastavi. Takođe, nastaviće se produžena novčana izdvajanja za nezaposlene, i druge mere donete kako bi se ublažile posledice korone.

- Ukoliko demokrate nastave da opstruišu ovaj važan plan pomoći, doneću odluku u okviru svojih predsedničkih ovlašćenja kako bi pomoć države stigla do Amerikanca kojima je potrebna - rekao je Tramp na konferenciji za štampu.

Video: Slede snajperski precizne mere podrške privredi: Istraživanje će pokazati koje konkretno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    8. avgust 2020 | 09:46

    Ziveo Tramp samo ono svetsko zlo koje je i pustilo Koronu da ne dodje na valst ne budite glupi Ameri!!!Glasajte za Trampa

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>