• 1

Mask je izgradio školu za svoje sinove, u kojoj nema ocena. Najmlađi đaci kreću već sa godinu dana

"Ad Astra" se nalazi u Kaliforniji, a u njoj se uči o veštačkoj inteligenciji

  • 1
Elon Musk, Ilon Mask

Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask, jedan od najuspešnijih svetskih milijardera, koji je osnovao tehnološke kompanije "SpaceX" i "Tesla", ima i svoju školu. Tačnije, osnovao je pre nekoliko godina za svoje sinove, jer mu se ne dopada konvencionalno obrazovanje.

Mask je poznat i po tome što kada zapošljava ljude, često ih preko Tvitera zove da apliciraju za posao, a diploma srednje škole i fakulteta mu ništa ne znače. Ne zna se tačno, ali je procena da njegov IQ iznosi 155.

U školi "Ad Astra", koje se nalazi u Kaliforniji u sklopu njegove kompanije "SpaceX", uči se o veštačkoj inteligenciji i tome kako se ona koristi. Zvuči neverovatno, ali deca mogu da krenu u ovu specijalnu školu već sa godinu dana. Glavna razlika u odnosu na standardne obrazovne ustanove jeste što ovde - nema ocena.

Sam naziv škole nas ne čudi nimalo, budući da je opšte poznato koliko je Mask opčinjen svemirom i zvezdama. Kako je govorio u prethodnim intervjuima, standardno obrazovanje SAD mu se ne dopada, smatra da deca treba više da uče o robotici.

"Ad Astra" je za decu koja uživaju u kreiranju neobičnih stvari, i svako može da je upiše.

Školu trenutno pohađa oko 40 učenika, među kojima su i njegovih 5 sinova. Jedan od đaka je, čak, najmlađi najbolji violinista na svetu, a uglavnom je reč o deci zaposlenih u Maskovoj kompaniji. Selekcija za kreiranje odeljenja se posebno određuje, prema veštinama dece, a ne nasumično.

Osim toga, deca nisu dužna da sede u školi određeno vreme, već mogu da je napuste kad god žele. Nema obaveznih časova. Mask je više puta ponovio da je osećao mučninu svaki put kada je išao u školu, kao dete.

Video: Space X uspešno vratio astronaute na Zemlju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roki Balboa

    9. avgust 2020 | 01:56

    Može!Lepo, ali neka im prvo ugradi čip u glavu sa muzikom obavezno.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>