• 14

Oglas za posao koji je sve razbesneo: Influenser traži ličnog asistenta, a ovo su uslovi rada

Satnica je do 30 dolara, ali zaposleni mora da bude dostupan 24/7, da kuva i čisti, vodi profile na društvenim mrežama, ima svoja kola...

  • 14
Instagram, telefon, mobilni, influenser

Shutterstock

Popularni jutjuber, čije je ime ostalo sakriveno za javnost, ali koji ima oko 10 miliona pratilaca - krajem jula je slatko nasmejao mnoge korisnike interneta. Doduše, bilo je i onih koji su burno reagovali na njegov oglas za posao.

Ono što je poznato jeste da je preko sajta EntertainmentCareers.net objavio oglas za posao, koji je preko noći postao viralan, a influenser iz Los Anđelesa ga je ubrzo uklonio. Oglas je, naime, izazvao burne reakcije, pre svega na Tviteru, jer ovaj jutjuber traži ličnog asistenta i ima, kako kažu, "nerealne zahteve".

Svi se slažu u jednom - te zahteve je nemoguće ispuniti. Ako želite da postanete njegov pomoćnik na određeno vreme, moraćete da ispunjavate razne zadatke.

Između ostalog, to uključuje boravak u njegovom radnom prostoru u trajanju od osam sati dnevno, zatim čišćenje, kuvanje, komunikaciju s producentom, videografikom, urednikom, menadžerom, stilistima, službama hemijskog čišćenja i prijateljima influensera. Satnica je između 25 i 30 dolara.

Također, ovaj Amerikanac zahteva da mu je asistent dostupan na mobilnom telefonu 24/7, i traži da sve što nema veze s poslom (emosije i privatni život) - ostane van radnog prostora. Od pomoćnika se takođe očekuje da sve vreme bude uz njega, i da uradi što više zadataka u datom momentu.

 

I tu nije kraj. Influenser, čije ime nije poznato, traži da ga asistent svako jutro budi i predočava mu raspored dešavanja za taj dan, da mu donosi kafu i ostale potrepštine.

Asistent mora neprestano da komunicira sa brendovima sa kojima njegov "šef" sarađuje, zatim da upravlja profilima na društvenim mrežama, zakazuje putovanja. Mora da živi na maksimum sat vremena udaljenosti od LA-a, da ima svoj auto, ali i da vozi šefa u bilo koje doba dana, kada mu zatreba prevoz.

Mislite da smo došli do kraja? Ima još. Ovaj zaposleni treba da bude miran, povučen i profesionalan. U toku godine ima samo nekoliko slobodnih dana, s tim da uvek mora da bude spreman za putovanja u inostranstvo.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanja

    9. avgust 2020 | 12:11

    To što on traži mogu da ispune samo više asistenata. Bar 5 asistenata a možda i 10.

  • Ja

    8. avgust 2020 | 23:47

    Ovi traze roba a ne asistenta...

  • Đokara

    8. avgust 2020 | 20:12

    Asistentu je onda bolje da sam postane influser ovaj što mu nudi posao ništa neradi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>