• 0

I Tviter se zanteresovao za kupovinu Tik-toka

Kratki format snimaka (15 sekundi do minuta) koji Tik-tok koristi ide u skladu sa "Tviterovim" biznis modelom

  • 0
TikTok, WeChat, kompanija, aplikacija, telefon, logo

Foto: Tanjug/AP

Pregovori za kupovinu "Tik-tokove" platforme u SAD i dalje traju, a posle "Majkrosofta" se pojavio novi igrač - "Tviter".

Prema pisanju Volstrit džornala, čelnici "Tvitera" obavili su preliminarne razgovore sa vlasnicima Tik-toka - kineskom kompanijom "Bajtdens".

I dalje nije poznato o kakvoj je ponudi reč, ali je akvizicija Tik-tokove platforme u SAD svakako primamljiva za direktora i osnivača "Tvitera", Džeka Dorsija.

Dobro je poznato da je "Tviter" već pokušao da uđe na tržište aplikacija za deljenje video-materijala kupovinom aplikacije Vajn, ali posao nije zaživeo.

Ipak, kratki format snimaka (15 sekundi do minuta) koji Tik-tok koristi ide u skladu sa "Tviterovim" biznis modelom što se tiče dužine poruka, pa se kombinacija dve aplikacije nameće kao prirodno rešenje.

Američki predsednik Donald Tramp je pre nekoliko dana potpisao izvršnu naredbu da se "Bajtdensu" daje rok od 45 dana da se reši svog učešća u poslovanju Tik-toka na tržištu SAD, što je primoralo kinesku kompaniju da pronađe kupca ili da se suoči sa zabranom aplikacije u SAD.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke