• 7

Vozom za manje od pola sata do Novog Sada na jesen sledeće godine

"Važno je što se svi veliki projekti realizuju uprkos aktuelnoj situaciji, jer će to doprineti održanju naše ekonomije i privrednog rasta"

  • 7
Voz, železnička pruga

Foto: Pixabay

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je sa direktorima Infrastrukture železnice Srbije Nebojšom Šurlanom i Srbija voza Jugoslavom Jovićem o aktuelnim projektima, poslovanju tih preduzeća u vreme trajanja epidemije i definisanju i rešavanju problema u skladu sa trenutnom finansijskom situacijom.

Na sastanku je bilo reči o realizaciji infrastrukturnih projekata, sa posebnim osvrtom na modernizaciju brze pruge Beograd-Budimpešta, kako o završetku deonice od Beograda do Novog Sada, tako i o početku izgradnje deonice Novi Sad - Subotica, saopštilo je ministarstvo.

- Reč je o najvećem projektu ne samo u Srbiji, već u jugoistočnoj Evropi. Ministarstvo će, kao i do sada, biti tu da pruži svu podršku i pomoć da realizacija teče po ugovorenoj dinamici i da sledeće godine na jesen do Novog Sada putujemo za manje od pola sata - rekla je ministarka.

Mihajlović, sa druge strane očekuje da u prvoj polovini sledeće godine započne izgradnju i treće deonice od Novog Sada do Subotice, a da se uporedo izvode i radovi na rekonstrukciji regionalnih pruga.

Istakla je da je važno što se svi veliki projekti realizuju uprkos aktuelnoj situaciji, jer će to doprineti održanju naše ekonomije i privrednog rasta.

Direktori su ukazali i na izazove sa kojima se susreću, posebno kada je reč o smanjenim prihodima od putničkog saobraćaja na železnici, ali je konstatovano da je, uprkos kriznoj situaciji koja je pogodila ceo svet, važno da se održi nivo aktivnosti i likvidnost preduzeća, u čemu će država pomoći.

Video: Vi ste za mene najvredniji deo ovog projekta: Mihajlović se sastala sa radnicima Koridora 10

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Locomotiv GT

    A sa koje stanice u Beogradu? I kako se do nje stiže? Peške? Taksijem? Prevozom? Koliko je udaljena od centra u BG?

  • Krlja

    Ajde za pocetak obelezite prelaze svetlosnom i zvucnom signalizacijom po celoj srbiji pa onda izmisljajte brze pruge...

  • Imenjak

    A pasos hahaha

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke