• 8

Tamo gde tržni centri umiru: Poznata sudbina šoping molova, završiće kao džinovski magacini

Tradicionalne maloprodajne radnje beleže pad prihoda odavno

  • 8
Novi uslovi rada u šoping molovima

Foto: Tanjug/AP

Amazon je u pregovorima sa najvećim vlasnikom tržnih centara u SAD-u kako bi preuzeo maloprodajni prostor i pretvorio ih u džinovske centre za skladištenje.

Dogovor bi mogao da uključi prostore koje su ranije zauzimali giganti poput kompanija Sears i JCPennei, a oba su podnela zahtev za bankrot i zatvorila desetine prodavnica.

Amazon bi imao koristi tako što bi dobio dobro smešten skladišni prostor u gradovima i mogao bi da skrati vreme isporuke za narudžbine.

Tako bi tržni centri širom SAD-a koji se bore da ostanu u poslu dok se kupci sve više okreću e-trgovini, uskoro mogli da se pretvore u magacinske centre Amazona. Amazon navodno razgovara sa kompanijom Simon Properti Group, kako bi prazan maloprodajni prostor pretvorio u magacine kompanije.

Neki od postojećih Amazonovih centara za skladištenje robe već zauzimaju stare tržne centre koji su propali. Oglasio se i portparol kompanije koji je naveo da neće komentarisati "glasine ili spekulacije".

Vlasnici trgovisnkih centara obično daju prednost zakupcima koji bi doveli nove kupce, poput prodavnica i teretana. Centri Amazona ne bi privukli ljude osim njihovih sopstvenih zaposlenih. Međutim, usled pandemije COVID-19, tradicionalne maloprodajne radnje beleže pad prihoda, dok je prodaja Amazona porasla.

Video: Svi moramo da se uozbiljimo i nosimo maske: Beograđani saglasni

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xxx

    10. avgust 2020 | 22:29

    Samo u Srbiji cvetaju trzni centri. Samo je bitno da sa bebama imas gde da prosetas. Kad vidim bebu od mesec dana da su je doveli u tc najezim se. Nece niko u prirodu i da sedi kuci. Bitno je reci gde si BIJO na kafence

  • majalena

    10. avgust 2020 | 23:11

    A bas mi ih zao.Zbog trznih centara su mnoge radnje van njih propale.Jesu li tada oni zalili njih?

  • Zoki

    11. avgust 2020 | 00:05

    Naravno da će da propadnu tržni centri. Već sada su krenuli u sunovrat. Obratite samo pažnju na to koliko će se radnji zatvoriti po tržnim centrima do Nove godine.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>