• 0

Otvaranje aerodroma Pranjani i kompleksa Halijard za mesec dana: U toku gradnja travnate piste

"Želimo da ceo svet vidi dobru i pravu sliku srpskog naroda"

  • 0

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović obišla je danas radove na izgradnji travnate piste na aerodromu Pranjani i memorijalnog kompleksa "Halijard" i najavila da će sve biti završeno 19. septembra.

- Verujem da ćemo 19. septembra, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predstavnicima američke administracije, obeležiti taj dan - rekla je Mihajlović.

Ističe da izgradnjom aerodroma za male sportske avione i memorijalnog kompleksa želimo da pokažemo još jedanput prijateljstvo između dva naroda, srpskog i američkog, i zahvalimo se i budemo svaki dan ponosni na narod ovog kraja, koji je 1944, pa sve do 1945. čuvao, lečio i pomogao evekuaciju savezničkih pilota. Mihajlović kaže da je to velika stvar za dve zemlje, Srbiju i SAD.

SUBVENCIJE TAKSI AUTOMOBILI

Foto: Tanug/Zoran Petrović

- Želimo da ceo svet vidi dobru i pravu sliku srpskog naroda - jednog požrtvovanog, otvorenog , hrabrog i pravdoljubivog naroda koji se uvek borio za slobodu. Ovo je zalog za budućnost. Želimo da imamo živi spomenik za sve što smo radili i kako možemo u budućnosti da radimo - naglasila je Mihajlović.

U Pranjanima, na potezu Galovića brda, gde je pre 76 godina sletelo više savezničih aviona kojima je evakuisano više od 500 američkih pilota počela je pre desetak dana izgradnja sportskog aerodroma, u čast slavne Misije Halijard i podviga naroda tog kraja.

U okviru memorijalnog kompleksa biće izgrađen i muzej, dve kongresne sale i heliodrom.

Video: Ovuda će prolaziti 15 miliona putnika: Radovi na proširenju aerodroma Nikola Tesla

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke