• 0
 ≫ 

Otvaranje aerodroma Pranjani i kompleksa Halijard za mesec dana: U toku gradnja travnate piste

 ≫ 

"Želimo da ceo svet vidi dobru i pravu sliku srpskog naroda"

  • 0

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović obišla je danas radove na izgradnji travnate piste na aerodromu Pranjani i memorijalnog kompleksa "Halijard" i najavila da će sve biti završeno 19. septembra.

- Verujem da ćemo 19. septembra, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predstavnicima američke administracije, obeležiti taj dan - rekla je Mihajlović.

Ističe da izgradnjom aerodroma za male sportske avione i memorijalnog kompleksa želimo da pokažemo još jedanput prijateljstvo između dva naroda, srpskog i američkog, i zahvalimo se i budemo svaki dan ponosni na narod ovog kraja, koji je 1944, pa sve do 1945. čuvao, lečio i pomogao evekuaciju savezničkih pilota. Mihajlović kaže da je to velika stvar za dve zemlje, Srbiju i SAD.

SUBVENCIJE TAKSI AUTOMOBILI

Foto: Tanug/Zoran Petrović

- Želimo da ceo svet vidi dobru i pravu sliku srpskog naroda - jednog požrtvovanog, otvorenog , hrabrog i pravdoljubivog naroda koji se uvek borio za slobodu. Ovo je zalog za budućnost. Želimo da imamo živi spomenik za sve što smo radili i kako možemo u budućnosti da radimo - naglasila je Mihajlović.

U Pranjanima, na potezu Galovića brda, gde je pre 76 godina sletelo više savezničih aviona kojima je evakuisano više od 500 američkih pilota počela je pre desetak dana izgradnja sportskog aerodroma, u čast slavne Misije Halijard i podviga naroda tog kraja.

U okviru memorijalnog kompleksa biće izgrađen i muzej, dve kongresne sale i heliodrom.

Video: Ovuda će prolaziti 15 miliona putnika: Radovi na proširenju aerodroma Nikola Tesla

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>