• 5
 ≫ 

Jedna od mogućih mera za srpski, domaći turizam - neradni petak

 ≫ 

O ovoj ideji je nedavno pričala i premijerka Novog Zelanda, Džasinda Ardern, koja se zalaže za radnu nedelju od četiri dana

  • 5
Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja / foto: printscreen/youtube/RSFranceIDF

Ove godine, kada su mnogi građani ostali u zemlji zbog pandemije Covid-19, do izražaja je došao domaći turizamSada su u fokusu planine, banje i mirnija mesta, tako da su hotelijeri u gradovima - u većem problemu.

Na današnjem panelu, posvećenom turizmu u Srbiji, regionu i svetu, koji je organizovala kompanija "Color Media Communications", bilo je reči o svim važnim temama, a posebno zanimljiv predlog za unapređenje i spas turizma dao je Ivan Trifunović, direktor Turističke Organizacije Vrnjačka Banja.

Naime, on kaže da se rešenje može potražiti u neradnom petku ili skraćenom radnom vremenu tog dana, kako bi ljudi mogli da putuju po Srbiji tokom produženog vikenda. Ovu ideju predlaže i premijerka Novog Zelanda, Džasinda Ardern.

Kako je Trifunović dalje naveo, "sezona je pokazala da turistička mesta u Srbiji imaju potencijal, a pomogla bi mera da se poslednjeg petka u mesecu radi kraće, do 11 sati, ili da taj dan bude neradan, što bi turistima omogućilo produženi vikend za putovanje do neke od turističkih destinacija".

Inače, ova destinacija je u 2020. izuzetno dobro posećena, bolje nego sve druge domaće lokacije, tako da su u julu imali 90% poseta u odnosu na jul 2019, što je veliki uspeh. Ono gde vide pad - jeste dolazak stranih gostiju.

Vrnjačka Banja je još početkom godine krenula sa kampanjom "Dođite na more u Vrnjačku Banju", jer ta turistička destinacija ima tridesetak bazena i akva park, a nalazi se na sat i po vremena udaljenosti auto-putem od Beograda i dva sata od Novog Sada.

Video: Kovačević: Jedina delatnost koja je značajno slabija nego prošle godine je turizam

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    11. avgust 2020 | 14:17

    Bas me zanima kako ce naterati privatnike na 3 neradna dana. Daleko smo mi od normalnog sveta.

  • Dragan

    11. avgust 2020 | 14:42

    ... a od Niša.Postoji li taj grad u Srbiji ili je bitna samo udaljenost od Beograda i Novog Sada.

  • Nenad

    11. avgust 2020 | 20:55

    I ovako je slab promet, pa jos malo da se oslabi... Ne znam samo ko ce onda da trosi pare na turizam...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>