• 24

"Naredne nedelje moći ću da vas obavestim - fantastična investicija stiže u Vojvodinu"

  • 24

Mislim da ću naredne nedelje moći da vas obavestim o jednoj fantastičnoj investiciji za Novi Sad i Vojvodinu, rekao je predsednik Aleksandar Vučić. 

On je to najavio pred novinarima obilazeći radove na Savskom trgu.

Vučić je, govoreći dodatno o ulaganjima, naveo da je pre samo šest ili sedam godina u celoj Srbiji bilo 1.500 gradilišta, a danas ih je ukupno 62.000, dodajući da to, između ostalog, pokazuje koliko je zemlja napredovala.

Rekao je da je građevinarstvo u Srbiji zabeležilo rast, i pored pada zbog korone u drugom kvartalu.

Značaj građevinarstva za srpsku privredu ilustrovao je i podatkom da je pre sedam do osam godina ta grana u ukupnpm BDP-u učestvovala sa 3,7 odsto, a danas je taj udeo 5,9 odsto.

- Kada uzmete da je poljoprivreda manje od 10 odsto, a da ono što gradite dođe do šest odsto, jasno je koliko se toga pravi i gradi i koliko smo napredovali - rekao je Vučić.

Dodao je i da je Srbija pre sedam godina na Duing biznis listi bila 180. po izdavanju građevinskih dozvola, a danas smo 9. u svetu.

On je prokomentarisao i to što su Rusi pronašli vakcinu za virus korona.

- Sa radošću slušamo da je napravljena vakcina. Srećni smo ako je Rusija napravila vakcinu. Što pre dođe vakcina to je spas za ekonomiju - rekao je Vučić.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sonja

    Ohrabrujuce vesti, briga o zdravlju je na prvom mestu!

  • Miki

    Ta investicija će sigurno pomoći, u ekonomskom smislu Srbiji, ali i doneti nova radna mesta.

  • Ksenči

    Vučić ce sigurno ući u istoriju kao jedan od najuspešnijih predsednika Srbije

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke