• 0

Fejsbuk želi da privuče male firme: Kreira sektor za finansijske usluge i novi platni sistem

Grupom "Facebook Financial" će upravljati Dejvid Markus, nekadašnji predsednik PayPal-a

  • 0
Fejsbuk ap

Foto: Pixabay

Kompanija Fejsbuk je juče saopštila da kreira novi sektor na svojoj platformi, posvećen finansijskim uslugama, radi harmonizacije platnih sistema.

Novom grupom, zvanom Facebook Financial, upravljaće veteran iz oblasti e-trgovine Dejvid Markus, koji je bio na čelu PayPal-a, pre nego što se pridružio Fejsbuku pre šest godina.

On je, inače, jedan od tvoraca Fejsbukove mreže za digitalni novac - Libra, i rukovodi timom koji gradi Novi digitalni novčanik, prilagođen valuti.

Ovaj novčanik pruža mogućnost platformi za druženje da uvrsti finansijske usluge u svoju ponudu, da proširi svoju trgovinu i privuče više malih preduzeća da se oglašavaju na Fejsbuku.

Facebook Financial će upravljati strategijama za sve usluge plaćanja širom ove platforme, čije je sedište u Silicijumskoj dolini. Iz kompanije kažu da žele da pruže mogućnost klijentima da plaćaju kako žele - kreditnom, platnom karticom, ili Libra digitalnim novcem.

Inače, ova ideja o digitalnoj valuti i njenoj implementaciji u sisteme plaćanja, podigla je prašinu među zvaničnim finansijskim institucijama, kao što je Centralna banka Amerike.

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>