≫ 

Vodič za zimnicu: 5 starinskih recepata za najbolji kiseli kupus, paradajz, paprike, ajvar i džem

 ≫ 

Ovo su recepti koji se prenose s kolena na koleno

Komentari

  • Pista

    20. septembar 2020. | 20:48

    Samo mi recite gde da nadjem grumen soli od 5-6 kg za kiseljenje kupusa dal da idem u Tuzlu u rudnik soli da ga iskopam ,izem vam recept sto bi rekla moja baba Naka.

    Podelite komentar

  • sudija

    20. septembar 2020. | 19:07

    Za kupus recept nije bas dobar.Danas svi ostsvljaju kupus u plavom plasticnom buretu gde staje oko 70kg kupusa ,to je bure od 120 l.Kupus se ocisti tako sto prvi listovi se bacaju i srce od kupusa se malo izdubi nozem oko 2cm. Posle pocinje redjanje kupusa u bure i u svaki kupus se sipa so u udubljenje od srca sto ste iskopali.U praznine oko glavica raseci glavicu kupusa i popunjavati rupe da sto vise stane u bure.Kad ste kupus poredjali u bure i posolili sa 1 kg soli tako ostaviti do sutra dan da kupus upije so.Sledeceg dana dodati jos 2kg.soli i napiniti bure vodom. Pozeljno je pretakati 2 puta nedeljno dok se kupus ne ukiseli a moze i jednom zavisi od vanjske temperature.stto hladnije to se manje pretace.Ako hocete roze rasov dodati jednu crvenu glavicu kupusa neoreporucuje se cvekla posle je kupus modar i dobija drugi ukus.Kad izvadite kupus rasov ne sme da se teglji ko sline onda niste bili dobar majstor .pozdrav od kupusara iz Trnovca kod Petrovca sa mlave. Ponavljam bure plavo 120l ide 3kg.soli ne vise .

    Podelite komentar

  • Kinder Jandt

    20. septembar 2020. | 19:04

    Fali samo humus!

    Podelite komentar

  • 🤓ФИЛИП

    20. septembar 2020. | 13:17

    NISTA NOVO

    Podelite komentar

  • Loki

    20. septembar 2020. | 13:07

    Ono za kupus je glupost; gde da iskopam grumen soli?

    Podelite komentar

  • LJUBICA BANČOV

    20. septembar 2020. | 12:31

    BRAVO SVIĐA MI SE

    Podelite komentar