• 2
 ≫ 

Kraj jedne ere: Čuveni brend 20th Century Fox otišao u istoriju

 ≫ 

Nestalo je jedno od najpoznatijih imena u industriji zabave

  • 2
20th Century Fox, brend, kompanija, logo

Foto: Shutterstock

Američki medijski div Walt Disney ugasio je brend 20th Century Fox, jedno od najpoznatijih imena u industriji zabave.

Filmski studio 20th Century Fox producirao je filmove poput Avatara i Titanika, a nastao je 1935. godine spajanjem kompanija Twentieth Century i Fox Films.

20th Century Fox Television vuče korene iz 1949. godine i u njegovim su studijima nastale brojne poznate TV serije, uključujući serijal Batman, M*A*S*H i Simpsonove. Disneyeva istorija stvaranja filmova datira pak iz 1937. godine, sa Snežanom i sedam patuljaka. U međuvremenu su postali vlasnici Lucasfilma, producenta Star Wars franšize, i Marvel Studiosa.

Prošle godine Disney je kupio veliki deo Foxa za 71,3 milijarde dolara. Početkom godine 20th Century Fox preimenovan je u 20th Century Studios, što se vremenski poklopilo sa spekulacijama da Disney želi da se distancira od desničarske mreže Fox News Ruperta Murdocha.

Disney inače dominira američkom medijskom scenom, kao vlasnik mreže ABC. Konkuriše i Netflixu uslugom za prenos videozapisa Disney+.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ChiSerb

    12. avgust 2020 | 18:28

    Kad sam bio klinac svaki put kad vidim ovo znao sam da će biti dobar film

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>