• 0

Neobičan potez najpoznatije platforme za smeštaj: Nema putovanja, prihod pada, oni misle o berzi

Procenjuje se da Airbn vredi manje od 20 milijardi dolara

  • 0
AirBnb

Foto: Pixabay

Kompanija Airbnb je navodno blizu lansiranja IPO (inicijalne javne ponude). To je malo neočekivani potez za firmu koja je nedavno smanjila četvrtinu svoje radne snage tokom pandemije.

Kako se pretpostavlja, IPO će biti spreman pre kraja godine, na redu je podnošenje papira Komisiji za hartije od vrednosti,  a Morgan stenli i Goldman saks podržavaju ponudu.

Takođe su upozorili da nema garancije da će Airbnb slediti taj vremenski okvir zbog skupih tržišnih uslova. Dodatno, analitičari te dve banke navode da podnošenje prijave i nije totalno iznenađenje jer je kompanija imala ciljeve za javni debi 2020. godine.

Međutim, pad putovanja izazvan globalnom pandemijom koronavirusa verovatno je poništio te planove.

Ipak, posao se malo oporavio - Airbnb je zabeležio porast rezervacija. U junu je primećeno da putnici traže odredišta u krugu od 200 milja od kuće.

Očekuje da će ovogodišnji prihod biti upola manji od prošlogodišnjeg. Dodatno, Airbnb teško da može da ode iznad 18 milijardi dolara. Prethodno je procenjen na 35 milijardi dolara.

Podsetimo, u aprilu je kompanija dobila zajam od milijardu dolara od investitora kako bi ublažila pandemiju.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>