• 0

Epl i Tesla su povukli samo jedan potez i drastično uvećali potražnju sa svojim akcijama

Šef kompanije koja proizvodi iPhone telefone, nedavno je stigao do svoje prve milijarde dolara...

  • 0
telefon, iphone

Epl je najvrednija svetska kompanija / Pixabay

Epl i Tesla, možda dve najpopularnije kompanije na svetu, najavili su da će podeliti akcije: tačnije, jedna deonica će biti podeljena na dve, tri ili pet, kako bi bila dostupnija manjim investitorima.

Snižavanjem cene akcija kompanije privlače manje tržišne igrače, što je dobro za njihovu likvidnost i stvara veću potražnju za deonicama. Epl je vredan skoro 2 biliona dolara, a prvi čovek ovog giganta, Tim Kuk, nedavno je postao i milijarder.

Epl je najavio da će podeliti akcije po modelu 4 za 1, što stupa na snagu 31. avgusta. Promena će biti drastičnija u kompaniji Ilona Maska, kojem ove godine gotovo sve ide od ruke.

Naime, Tesla, čije su akcije juče trgovale sa više od 1.500 dolara, podeliće akcije po modelu 5 za 1, i to takođe stupa na snagu poslednjeg avgustovskog dana. Dakle, pojedinačna akcija će vredeti oko 300 USD.

Iako ni nove cene nisu najniže, potražnja za Eplovim i Teslinim akcijama je skočila, kada su kompanije najavile ovaj potez.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>