• 1

Tramp našao novu metu: Posle TikToka, div Alibaba "leti" iz igre?

Predsednik Amerike je nedavno potpisao Uredbu kojom se zabranjuje prisustvo kineske aplikacije TikTok u toj zemlji, jer kako navodi Donald Tramp - predstavlja pretnju za SAD

  • 1
Jack Ma, Džek Ma, Alibaba

Džek Ma / Foto: Tanjug/AP

Sjedinjene Države, na čelu sa Donaldom Trampom, usmerile su se na neke od najvećih tehnoloških kompanija kao što su Huavej, TikTok, Tensent, WeChat, sa ciljem da ih uklone sa tamošnjeg tržišta.

Naime, postoji sumnja da se preko njih otkrivaju podaci američkih korisnika, koji mogu da ugroze bezbednost zemlje. Sada je nova Trampova meta Alibaba, jedan od najvećih svetskih maloprodajnih i internet konglomerata.

Međutim, za razliku od "BiteDance"-a (TikTok) ili Huaveja, čija se globalna ekspanzija prekinula nakon što ih je Vašington "odsekao" od američke tehnologije, kompanija Alibaba u startu nije imala mnogo uspeha sa širenjem na zapadna tržišta.

Činjenica je, ipak, da je imperija koju je osnovao Džek Ma, vodeća u Kini, pa je to možda dovoljan razlog za Trampa da ih pokori. O ovome se za sada samo spekuliše, konkretnih pretnji još nije bilo.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    13. avgust 2020 | 11:05

    Tramp je trenutno najveća pretnja za čitavo čovečanstvo. Umislio je da je vladar sveta. Možda će doći još gori ali on mora da ode.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>