• 0

Počela je Dizni transformacija: Novi direktor štedi novac, ali ne štedi popularne sadržaje

Ukinuto je više od 20 stranih kanala, kao i mjuzikl "Frozen"...

  • 0
Bob Chapek

Bob Čapek / Foto: Allie Goulding / Zuma Press / Profimedia

Od kada je kompanija "Volt Dizni" pošle nedelje objavila da gasi više od 20 stranih TV kanala, između ostalog i brend 20th Century Fox (jedno od najpoznatijih imena u industriji zabave), CEO Bob Čapek je osoba u koju su sada sve oči uprte.

Ovaj potez je bio nezamisliv pre nekoliko godina, kada je na čelu kompanije bio njegov imenjak, Bob Ajger. Međutim, Čapek je rešio da za manje od šest meseci, koliko je na novoj poziciji, iskoristi Covid-19 krizu i transformiše Dizni brže nego što je iko očekivao.

Cilj mu je, kako piše Blumberg, da Dizni postane internetska džungla, dostupna većem broju ljudi širom sveta. Osim ukidanja kanala, nema više ni muzičke verzije animiranog filma "Frozen", koja se pre dve godine prikazivala na Brodveju.

Zatim, Čapek je ukinuo lanac engleskih škola u Kini, jer im je sada fokus maksimalna ušteda. Podsećamo, Diznijevi tematski parkovi su najviše pretrpeli tokom pandemije, a baš oni kompaniji tradicionalno donose ogroman novac svake godine.

Parkovi su zatvoreni još u martu, a neki su nakratko počeli da rade, kako se situacija smirivala, mada je odziv bio neznatan. Prihod Diznija je opao za 42% u 2. kvartalu i raspušteno je oko 100.000 radnika.

Ali, najveći strateški pomak je nesumnjivo Diznijev pritisak na onlajn video. Kompanija je uklonila TV kanale "Disney Channel" iz sistema kojim upravljaju "Virgin Media" i "Sky" u Britaniji, i umesto toga je fokus usmerla na Dizni+ striming servis.

Čapek je predstavio novu net uslugu koja treba da bude lansirana pod imenom brenda Star, biće globalna, i prezentovaće sadržaje iz Diznijevih mreža kao što su ABC i FX. Očekuje se 2021. godine.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>