• 0

Budućnost je stigla: Pogledajte kako će izgledati toaleti u avionima, više ništa ne diramo rukama

Prilikom korišćenja wc-a u avionu, čovek u proseku dodirne najmanje 7 tačaka. Zato je sada pravo vreme za "touch-free" tehnologiju

  • 0
avion, putnici

Pixabay.com

Od svih ugroženih sektora možda će se najduže oporavljati avio-industrija, a jedan od razloga je taj što su ljudi sada bojažljiviji nego pre pandemije, i nisu spremni da dele isti prostor sa strancima u vazduhu, nekoliko sati.

Osim toga, broj međunarodnih i prekookeanskih putovanja je limitiran, a sve je povezano i sa otežavajućim procedurama na aerodromima i kada je reč o samom avionu. Ipak, ako se odlučite za ovu vrstu leta, treba da znate da kompanije čine sve napore kako bi bezbednost bila na maksimumu.

Ono što je verovatno mnogima prvo prošlo kroz glavu, kada govorimo o letu avionom, jeste kako koristiti toalet koji koristi još mnogo ljudi, a ostati zaštićen?

I tu se dešava transformacija, dakle, ona nije vezana samo za prazna sedišta u sredini i redovnu dezinfekciju, maske i merenje temperature. Toaleti u avionu će ubuduće biti "touch-free", odnosno radiće na senzor, a ova informacija dolazi od kompanija koja se bave "touchless" tehnologijom.

Ideja je da putnici apsolutno ništa ne diraju svojim rukama, što je već praksa na mnogim aerodromima. Sva prometna mesta bi trebalo da funkcionišu tako, a pandemija Covid-19 je dodatno "pogurala" stvar. Pri jednoj poseti toaleta u avionu, čovek uglavnom ima 7 tačaka koje dodirne svojim rukama.

Klasično čišćenje prostora nije dovoljno, pa se prevoznici sada služe i elektrostatičkim raspršivačima nakon svakog leta, stvaraju infracrvenu i senzorsku tehnologiju da bi smanjile prenos mikroba između putnika.

Kompanija "Haeco Americas" je još pre pandemije osmislila način za korišćenje toaleta putem nožne papučice, a nakon toga su uveli i automatizovani poklopac kante za smeće, kao i specijalni uređaj za dezinfekciju ruku i doziranje tečnog sapuna.

Video: Ovako je izgledalo sletanje prvog čartera u Grčku

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>