• 17

Da li će poskupeti putarina u Srbiji? Gubici u naplati, drastično manji saobraćaj

Do početka avgusta bilo je 5,4 miliona vozila manje na auto-putevima Srbije nego u isto vreme prošle godine

 • 17
Vrčin

Foto: Mateja Beljan

Vršilac dužnosti direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je da putarina u Srbiji neće poskupeti u ovoj godini i pored gubitaka u naplati zbog smanjene frekvencije saobraćaja koji su trenutno procenjeni na 40 do 45 miliona evra.

- Ni na jednoj deonici putarina neće poskupeti - kazao je Drobnjak za RTS i naveo da je od januara do jula minus u naplati putarine bio 3,6 milijardi dinara.

Dodao je da se procenjuje da će u avgustu taj manjak biti oko 1,2 milijarde dinara, što je oko 40 miliona evra manje za prvih osam meseci.

Drobnjak je naveo da je procena prema planu poslovanja "Puteva Srbije" bila da će u julu ove godine naplata putarina biti 3,2 milijarde dinara, a u avgustu 3,3 milijarde dinara, što je ukupno oko 53 milona evra.

- Sada očekujemo da će u ova dve udarna meseca naplata putarine biti manja od 35 miliona evra - kazao je Drobnjak.

Istakao je i da je do početka avgusta bilo 5,4 miliona vozila manje na auto-putevima Srbije nego u isto vreme prošle godine.

- Prošle godine je bilo oko 60 miliona vozila, a ove godine procenjujemo da će ih biti oko sedam miliona vozila manje - kazao je Drobnjak.

Video: Želeli su da izbegnu plaćanje putarine, ali su neslavno završili: Poslovice postoje zbog ovih ljudi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Lošmi

  13. avgust 2020 | 14:36

  Sramota. Ispred Beograda pre IKEA čeka se u koloni 30 minuta, za to vreme sam u svom stanu u BG. Zahtevam da za svaki kilometar zatvaranja auto-puta bude putarina manja 50 dinara pa oni mogu i godinu dana da renoviraju!!! Vikendi i poponde su neradni!! Putari ko direktori rade samo prvu smenu. Isto i kod Aleksinca, samo jedna traka guzva ludilo. Ja placam 100% uslugu zahtevam cist auto put!!!

  31
  0

  Podelite komentar

 • M.D.

  13. avgust 2020 | 14:11

  Možda bi pomoglo da se manje krade ili kraducka

  27
  0

  Podelite komentar

 • Naplata

  13. avgust 2020 | 14:17

  Kakav minus u naplati? Naplata može biti samo manja a nikako negativna, u suprotnom je ne bi ni bilo.

  23
  0

  Podelite komentar