• 3

Svakom šestom poslodavcu je važan horoskopski znak kandidata. Ovo su goruće struke i pozicije

Što ste na boljem položaju u firmi, to su veće šanse da vaš poslodavac obrati pažnju na to kada ste rođeni

  • 3
Posao, zapošljavanje, intervju za posao IT i marketinški stručnjaci bi mogli biti u problemu / Foto: Shutterstock

Svaki šesti vlasnik preduzeća, što je 16 procenata, obraća pažnju na horoskopske znake kandidata za posao, dok samo pet odsto stručnjaka u službi ljudskih resursa uzima u obzir znake zodijaka kandidata, pokazuju rezultati jedne studije rađene u Rusiji.

Većina vlasnika preduzeća, odnosno 74 odsto njih i 85 procenata rukovodilaca ljudskih resursa, uopšte ne uzima u obzir horoskopski znak prilikom zapošljavanja, navedeno je u studiji.

Prema prikupljenim podacima, 75 odsto poslodavaca uzima u obzir znake zodijaka prilikom zapošljavanja kandidata na rukovodećim mestima, 50 procenata prilikom zapošljavanja na poziciji menadžera u kancelarijama, a 45 odsto prilikom zapošljavanja za poslove u sektorima prodaje i usluga.

Za svakog petog vlasnika preduzeća ili stručnjaka u ljudskim resursima, znaci zodijaka su važni prilikom odabira potencijalnih IT stručnjaka, dok su do 15 procenata važni pri odabiru marketinškog stručnjaka.

U istraživanju je učestvovalo više od 1.000 predstavnika ruskih kompanija, menadžmenta i direktora sektora ljudskih resursa, u svim ruskim regionima.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HR Menadzer

    13. avgust 2020 | 15:44

    Hvala Bogu pa sam do sada radila u stranim kompanijama pa me niko nije zaposlio na bazi mog horoskopskog znaka vec kompetencija. Ja nikoga nikada nisam pitala u kom horoskopskom znaku je rodjen i slicne gluposti. Da li igrate balet, odbojku ili sah, da li ste ljubitelj prorode, pusac ili nepusac....da li ste udati/ozenjeni/razvedeni, imate li dece, ili ih planirate, gde i sa kim zivite...nista me to ne interesuje samo da li znate da radite stvari koje ste naveli u radnoj biografiji i da li ste timski igrac.

  • Dara

    13. avgust 2020 | 14:58

    Imam firmu. Najbolji su strelci bikovi i lavovi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>