• 0

Oglušili se o zabranu, pa produžili fajront: 15 prekršajnih i 2 krivične prijave protiv ugostitelja

Nakon što im je odobreno produženje radnog vremena do 23 sata svi su, do nedavno, poštovali odluke o radnom vremenu

  • 0
privrednik, kafic

Foto: Pixabay

Komunalna milicija u Šapcu je od početka drugog talasa epidemije korona virusa podnela 15 prekršajnih prijava protiv ugostitelja u ovom gradu koji nisu poštovali odluku o ograničenju radnog vremena zbog epidemije korona virusa.

Protiv vlasnika dva ugostiteljska objekta su podnete i krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu zato što su odluku o skraćenom radnom vremenu prekršili više puta.

Prema odluci republičkog kriznog štaba i naredbi gradskog štaba za vanredne situacije u cilju sprečavanja širenja korona virusa skraćeno je radno vreme ugostiteljskih objekata do 21, u zatvorenom prostoru, a letnjih bašti do 23 sata.

Šabački ugostitelji su sredinom jula protestvovali što su letnje bašte morali da zatvaraju u 21 sata, dok su u Beogradu radile do 23 sata. Nakon što im je odobreno produženje radnog vremena do 23 sata svi su,  do nedavno, poštovali odluke o radnom vremenu.

Međutim, u poslednje vreme kao da su izgubili strpljenje, pa sve češće produžavaju fajront, zbog čega će po prijavama komunalne milicije morati da se pojave pred sudijom za prekršaje, a dvoje i pred javnim tužiocem.

(Telegraf Biznis/D.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>